PDA

Zobacz pełną wersję : nie moge odkręcić nakrętek D1Spec, co teraz?

Bencao
19-07-11, 08:33
wczoraj chciałem przełożyć fele w nowym autku. Poprzedni własciciel wstawił fajne nakrętki bo D1Spec, ale fajne tylko z wyglądu. przez te ich wypustki klucz nei wchodzi na nie calkiem, a że są dość miękkie to ząbki się od razu ścierają. W pierwszym odkręcanym kole 3 jakoś poszły, ale w 4ej prawie zjechałem na równo ząbki nakrętki.

Ma ktoś jakiegoś sprawdzonego wulkanizatora w wawie kto by to jakoś ogarnął albo jakiś magiczny patent? może jest do nich jakiś specjalny klucz? boje się tych nakrętek znowu nakładać bo tymbardziej nie odkręcę później..

Chciałbym jakoś obejść opcje wymiany szpilki w piaście itp.

Furious
19-07-11, 09:06
jak nakretki do zniszczenia to mozna sprobowac nabic jakis inny klucz, badz złapać jakims dużym uniwersalem, Rem w JHMie pewnie cos by ogarnal :)

Bencao
19-07-11, 09:11
No to jak juz bede zostawiał na serwis pod koniec tygodnia to dam mu sie przyjrzeć i temu zagadnieniu. Nakrętki są naprawdę do bani, chyba że miałem jakieś podróbki. Myślałem, że tajne magiczne triki do nich się stosuje. offtopic: mijałem cię wczoraj na odcinku arkuszowej do skrętu twojego w reymonta.

Furious
19-07-11, 09:22
IMO wszystkie te tuning nakrętki są do bani.
BTW: kojaże, widzialem Cie ;]

Bencao
20-07-11, 10:52
ok ,kupilem dluga nasadke na klucz pneumatyczny i z dusza na ramieniu jakos poszlo.. ale te nakretki tylko o kant dupy mozna sobie potluc, wrzuce jakies foty jak sie wyginaly, ale po krotce tylko powiem ze jak je nakrecalem na dezenty v (nie mialem innych nakretek pod reka) to klucz az sie klinowal miedzy nakretka a felga tak sie poskrzywialy. DO DUPY, a szczegolnie jakbym sam za nie mial dac 150zl

Lopez`
08-10-11, 21:49
mozesz pokazac te zdjecia?

na dniach zrobie foty moich...

Bencao
09-10-11, 03:50
nie no , zdjec nie bede robil,ale nakretki mega gietkie... jak ktos chce takich uzywac to musi miec mega dobry klucz i obchodzic sie z nimi jak z podpaska dziewczyny podczas okresu.. no comment