wzhonda
01-04-07, 16:40
Mam problem!! Oddałem autko w ręce "fachowców" jeśli chodzi o spręzyny i mieli obniżyć je o 3,5 cm.
Co sie okazało:
przód lewy siedzi ok, przód prawy siedzi o ok, 0,3 cm wyżej ( niz prawy przód )
tył lewy i prawy nie "siadł" o 3,5 cm ale o jakies 2,5 cm
poza tym lewy tył jest niżej o jakies 0,4 cm niż prawy tył
OGOŁNIE: czesc lewa auta stoi delikatnie niżej niz prawa....
co zrobic z tym fantem ?? wiadomo moze zgłaszac reklamacje ale jaką mam gwarancje ze zrobia to znowu dobrze ?? czy kupic nowe sprezyny oryginalne juz fabrycznie obcięte o 3,5 cm ?? To naprawde strasznie denerwujace jak auto źle "siedzi"...
Mówili mi na poczatku ze to sie wszystko "ułoży" i ze trzeba troche pojeździć, moze narazie lewa strona siedzi nizej bo kierownica jest po lewej stronie wiec i ja tam siedze ( waże ok 90 kg :P ) i moze dlatego lewa strona siadła szybciej tak jak powinna bo jest przeze mnie dociążona, a prawa cześć ułoży sie tez ale to potrwa ??
CO MYŚLICIE, CO ZROBIĆ ??
Co sie okazało:
przód lewy siedzi ok, przód prawy siedzi o ok, 0,3 cm wyżej ( niz prawy przód )
tył lewy i prawy nie "siadł" o 3,5 cm ale o jakies 2,5 cm
poza tym lewy tył jest niżej o jakies 0,4 cm niż prawy tył
OGOŁNIE: czesc lewa auta stoi delikatnie niżej niz prawa....
co zrobic z tym fantem ?? wiadomo moze zgłaszac reklamacje ale jaką mam gwarancje ze zrobia to znowu dobrze ?? czy kupic nowe sprezyny oryginalne juz fabrycznie obcięte o 3,5 cm ?? To naprawde strasznie denerwujace jak auto źle "siedzi"...
Mówili mi na poczatku ze to sie wszystko "ułoży" i ze trzeba troche pojeździć, moze narazie lewa strona siedzi nizej bo kierownica jest po lewej stronie wiec i ja tam siedze ( waże ok 90 kg :P ) i moze dlatego lewa strona siadła szybciej tak jak powinna bo jest przeze mnie dociążona, a prawa cześć ułoży sie tez ale to potrwa ??
CO MYŚLICIE, CO ZROBIĆ ??