PDA

Zobacz pełną wersję : KRZYWE ZAWIESZENIE !! !! !!

wzhonda
01-04-07, 16:40
Mam problem!! Oddałem autko w ręce "fachowców" jeśli chodzi o spręzyny i mieli obniżyć je o 3,5 cm.
Co sie okazało:
przód lewy siedzi ok, przód prawy siedzi o ok, 0,3 cm wyżej ( niz prawy przód )
tył lewy i prawy nie "siadł" o 3,5 cm ale o jakies 2,5 cm
poza tym lewy tył jest niżej o jakies 0,4 cm niż prawy tył

OGOŁNIE: czesc lewa auta stoi delikatnie niżej niz prawa....

co zrobic z tym fantem ?? wiadomo moze zgłaszac reklamacje ale jaką mam gwarancje ze zrobia to znowu dobrze ?? czy kupic nowe sprezyny oryginalne juz fabrycznie obcięte o 3,5 cm ?? To naprawde strasznie denerwujace jak auto źle "siedzi"...

Mówili mi na poczatku ze to sie wszystko "ułoży" i ze trzeba troche pojeździć, moze narazie lewa strona siedzi nizej bo kierownica jest po lewej stronie wiec i ja tam siedze ( waże ok 90 kg :P ) i moze dlatego lewa strona siadła szybciej tak jak powinna bo jest przeze mnie dociążona, a prawa cześć ułoży sie tez ale to potrwa ??

CO MYŚLICIE, CO ZROBIĆ ??

LIO
01-04-07, 17:01
czy kupic nowe sprezyny oryginalne juz fabrycznie obcięte o 3,5 cm
proszę cię, nie pisz takich rzeczy, bo pomysle że 1 kwietnia dzisiaj

Romi
01-04-07, 17:14
jak to obnizyc orginalne sprezyny ??
Jesli w gre whodzi ciecie itp to moja rada jest taka: Znaleźć twarda sciane(najlepiej nośna) rozpedzic sie dobrze i walnąć łbem z całej siły !!
Chłopie kup sobie nawet uzywane springi, tony tego na forum sa, chocby ja mam, ząłozysz i bedzie ok !!

wzhonda
01-04-07, 20:17
Ale zjebka mi sie trafiła !!
Ale przeciez nie raz czytałem w dziele NASZE HONDY: że zawieszenie: "seria, -35mm"
czy cos mi sie moze przewidziało??
A tak poza tym co w tym takiego złego, nie wiem, wytłumaczcie, po to chyba jest forum co nie ??

dimo
01-04-07, 20:22
Ja tam nie wiem ale moze chodzilo chlopakom o Twoje bezpieczenstwo i bezpieczenstwo innych ?? :ban: pomysl troche !!

wzhonda
01-04-07, 20:27
Kurde, nie wiem ale mam wrazenie ze cos zle napisałem i wszyscy źle mnie rozumiecie. Poza tym, jakie zagrożenie niesie ze sobą jak sie seryjne sprezyny skróci ?? :( przeciez nie pierwszy to robie, tylko powielam innych...

Lcfr
01-04-07, 20:40
Ale przeciez nie raz czytałem w dziele NASZE HONDY: że zawieszenie: "seria, -35mm"

Przy takim zapisie ogólnie chodzi o seryjne amory i springi -35mm

Sa to jakies springi (lepszej lub gorszej firmy), które po załozeniu daja obnizenie auta okolo -35mm
Springi te są one jednak "pelnej długosci" czyli nikt tam nie obcina zadnych zwojów...(tak juz sa konstrukcyjnie zrobione przez producenta)

Obcinanie zwojów jest rozwiazaniem z cyklu "druciarskich" i na pewno nie wplywa pozytywnie na bezpieczeństwo czy komfort.

wzhonda
01-04-07, 20:53
ale to nie jakies obcinanie zwojów, to nie jest jakos tak ze sie je szlifierką obcina, to jest tak ze sie je rozhartowauje co kolwiek to znaczy wkłada do pieca itd całość robie sie na gorącym metalu, taki "zabieg" trwa ok 3 godz. ale rozumiem Lcfr, dziex, jutro kupie sobie Eibach'y na stronie prince.com.pl sa za 599 zł specjalne, ktore daja -35mm, moze byc taka opcja ??