Zobacz pełną wersję : prawe kolo pomocy
mam taki problem jade sobie na 2 biegu puszcze gaz i dodam gazu to slychac stuk i luz wydaje mi sie ze to w prawym przednim kole co to moze byc ? półoś?
Prędzej przegub, skręć koła na maxa i powoli jezdzij to bedzie słychać ale może to co innego np. poduszka silnika.
zapomnialem dodac;d przeguby wlasnie sprawdzalem mysle nad ta poduchą gdzie ona jest dokladnie?
Nie ma co wróżyć.. udaj się na szarpaki na stację kontroli pojazdów..za max 20-30zł zdiagnozują..ew podnośnik czy kanał i wypatruj co to. Szkoda czasu moim zdaniem na szukanie dziury w całym. Najeździsz się, nawymieniasz, a okazać może się coś zupełnie innego - takie moje skromne zdanie :)
i chyba tak zrobie pomysle a jeszcze jedno nie chce robic nowego tematu. Jak mam malo wahy tzn zacznie sie palic rezerwa to slychac jak pompa od pliwa chodzi na sucho gdy chce odpalic i dopiero po 2 razie slychac ze pompuje paliwo jak nie zrobie 2 razy pompka to pali straszne dlugo to normalne czy cos dolega?
Strasznie długo tzn? Na zimnym, na ciepłym, zawsze? Być może to twoje wrażenia słuchowe. Opcja jest taka że 1 raz po postoju musi paliwo przepchnąć, jak szybko zarzucasz 2x to ciśnienie już poniekąd jest i pompka jest zdławiona :] - dlatego wydaje się że chodzi ciszej.
kilkanascie sekund jak slysze tak inaczej tzn nie na sucho chodzi to wiem ze zapali blyskawicznie moze to tak jest juz kit tam
Ja tak miałem tylko z rana w coupe...ale było to odkąd pamiętam. Były 2 opcje, albo pokręcić chwile dłużej, albo po 2 przekręceniach rozrusznika odpuszczałem i nie wyłączając zapłonu jeszcze raz. paliła wtedy od strzału. Później przez cały dzień zawsze od strzału.
nom mam coupe i robie podobnie
rozwiazalem moj problem dotyczacy luzu i stuków powodem byla poduszka kolo pompy wspomagania jakis poj...b przykrecil uchwyt do silnika na pakuly XD gwintu nie bylo przegwintowalem nowe sruby i git malyna ;)
lukasz-lukasz
19-07-11, 06:45
Nieźle, trzeba było fotki zrobić było by na pamiątkę idiotyzmu tego kogoś :D Posprawdzaj czy w zawieszeniu nie masz takich cudów na kiju porobionych!
juz wszystko OK przez tydzien sprawdzalem go calego;d