Zobacz pełn± wersję : Hania zgasła podczas jazdy
buzo-D15B2
18-07-11, 11:30
Witam. Mam taki problem z moja honda D15B7. Otoż ktoregos dnia podczas jazdy honda poprostu zgasla. Stanelem na poboczu przekrecilem kluczykiem, odpalila i pojechalem dalej. Tak bylo moze 3 razy ale ostatnio jak zgasla to juz nie zapalila. Teraz hania stala w domu 2 dni nie odpalana, zapalilem ja pochodzila 2 min zaczal swirowac obrotomierz i znowu zgasla (miedzy czasie strzal z wydechu).Podczas ponownego odpalenia gdy krecilem go dosyc długo, w stozku mial miejsce chyba maly wybuch i zaczal leciec z niego dym. Nie wiem w czym jest problem...moze to aparat zapłonowy?(od jakiegos czasu mam maly wyciek oleju z aparatu) czy moze zaplon do regulacji? Prosze o pomoc:)
palermo444
18-07-11, 11:34
no napewno sprawdz aparat zaplonowy to na poczatek
buzo-D15B2
18-07-11, 15:13
jestem wlasnie po demontazu aparatu i okazało sie ze jest cały mokry w srodku (zalany olejem) olega mechanik powiedzial mi ze z niego juz nic nie bedzie bo mogl sie poprostu spalic... mam nadzieje ze po zamontowaniu nowego bedzie wszystko ok :)
buzo-D15B2
28-07-11, 11:10
no i wszystko jasne:) Wymieniłem aparat zapłonowy na inny ( z D15Z8 ) i autko znowu chodzi tak jak trzeba;D
Wystarczyło moduł zapłonu i simmering. Przerabiałem to ale poszedłem dalej i wymieniłem jeszcze oring łożysko i o¶kę. Teraz mam sucho i spokój. Szkoda że nie poczytałe¶ na forum tematów na ten temat, pewnie nie musiałbys kupowć drugiego aparatu (używanego) w którym pewnie też za jaki¶ czas czeka cię wymiana uszczelniaczy.
buzo-D15B2
29-07-11, 11:29
oring tez mam nowy ktory sam sobie dopasowałem:) mam nadzieje ze zadnych wyciekow nie bedzie.