Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : wibracje

demonobiker
17-07-11, 15:22
witam mam problem otóż wczoraj zaliczyłem wypadzik łącznie około 500km Częstochowa-Warszawa - Częstochowa.podczas jazdy przy prędkości 110-120km/h auto wpada w wibracje, drży kierownica, gałka od biegów, boczki wszystko poprostu.do 110km/h takiego zjawiska nie ma.po przekroczeniu 160km/h problem trochę się wycisza ale nadal występuje w mniejszym natężeniu.co może być przyczyną?dodam że poduchy na silniku ok gdyż niedawno je wymianiałem.podczas hamowania też drży ale nie bardziej niż podczas jazdy.

kamilrojek
17-07-11, 15:39
ja tak miałem gdy odpadły mi ciężarki wyważające opony, od 90 do 120 drżało, po przekroczeniu tej prędkości przestawało. Wyważyłem ponownie i spokój :)

demonobiker
17-07-11, 17:27
próbowałem wyważania i nie pomogło

artus000
17-07-11, 18:17
Witam sprawdź zaciski mi nie odbijały i też mi drgała kierownica przy 120 jak przesmarowałem to wszystko ok a tyle sie z tymi wibracjami męczyłem.

demonobiker
17-07-11, 20:34
hmmm zaciski w tym roku robiłem bo nie wracały z tłoczkiem było wszystko ok nasmarowąłem i chodziło ale ostatnio zauważyłem ze podczas powolnej jazdy popiskuje coś z lewego koła może faktycznie nie odbija...do sprawdzenia i odrazu sprawdzę trarcze czy nie są krzywe tylko pytanie czy krzywe tarczy powodowałyby drżenie też podczas normalnej jazdy gdy się nie hamuje?>

kamilrojek
17-07-11, 22:48
tylko pytanie czy krzywe tarczy powodowałyby drżenie też podczas normalnej jazdy gdy się nie hamuje?>

Jak są bardzo krzywe to tak, wiem z autopsji podobny problem miałem w poczciwym polonezie.

MisieK1989
17-07-11, 23:24
Jak są bardzo krzywe to tak, wiem z autopsji podobny problem miałem w poczciwym polonezie.

Polonez to nie zwykłe auto ! Polonez to przygoda :) miałem takie cudo w gazie bodajże drugiej generacji i więcej jak 155 nie szlo ni cholery :p