Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : minime na z6

ceelx
31-03-07, 23:21
witam wszystkich gejuf :afro: otoz mam problem z moim minime :/
wszystko jest juz poskladane jak tylko mozna bylo popodpinane, ale jest problem z podawaniem paliwa :/ a mianowicie na wezu ktory idzie od filtra paliwa do listwy wtryskowej nie ma cisnienia i auto nie odpala.iskra jest wszycho wporzadalu, bo na samo starcie odpala i powiem nawet ze sie *****iscie wkreca (przez chwile bo potem gasnie) ale nie ma podawania paliwa.ponadto nie swieci mi sie zadna kontrolka na zegarach z wyjatkiem sygnalizacji otwarcia bagaznika :/
co moze byc tego przyczyna :?: jak cos komus wpadnie do glowy co to moze byc to prosze o info.bede baaardzo dzwieczny :afro:

mam nadzieje ze zrozumiale sie wyrazilem i wiadomo o co chodzi ;)

pzdr

sajmon1100
01-04-07, 00:49
witam wszystkich gejuf :afro: otoz mam problem z moim minime :/
wszystko jest juz poskladane jak tylko mozna bylo popodpinane, ale jest problem z podawaniem paliwa :/ a mianowicie na wezu ktory idzie od filtra paliwa do listwy wtryskowej nie ma cisnienia i auto nie odpala.iskra jest wszycho wporzadalu, bo na samo starcie odpala i powiem nawet ze sie *****iscie wkreca (przez chwile bo potem gasnie) ale nie ma podawania paliwa.ponadto nie swieci mi sie zadna kontrolka na zegarach z wyjatkiem sygnalizacji otwarcia bagaznika :/
co moze byc tego przyczyna :?: jak cos komus wpadnie do glowy co to moze byc to prosze o info.bede baaardzo dzwieczny :afro:

mam nadzieje ze zrozumiale sie wyrazilem i wiadomo o co chodzi ;)

pzdr
cos z wiązką nie tegez

emg
01-04-07, 01:09
wiadomo - coś skopane :afro:

rem36
01-04-07, 09:07
slychac pompe paliwa po przekreceniu kluczyka?

Dzida
01-04-07, 10:23
slychac pompe paliwa po przekreceniu kluczyka?

Poniekąd nie.

rem36
01-04-07, 11:40
podmien kompa na siakies inne p28 lub p06

Furious
01-04-07, 12:30
ale u ceelx nie swieci sie zadna kontrolka, tylko bagaznik, a to raczej nie komputer

rem36
01-04-07, 15:04
ale u ceelx nie swieci sie zadna kontrolka, tylko bagaznik, a to raczej nie komputer

a jesli check jest podpiety opacznie pod lamke bagaznika :)

Moze i jest jak piszesz nie pamietam juz czy sie swiecil czek jak pompa z kompa nie dzialala :gwizdam2:

ceelx
02-04-07, 06:45
a jesli check jest podpiety opacznie pod lamke bagaznika
a jest taka mozliwosc :?: nie swieci mi sie zadna kontrolka ani od aku ani od oleju nic poprosu tylko poswietlenie :/

slychac pompe paliwa po przekreceniu kluczyka? pompy nie slychac :/

podmien kompa na siakies inne p28 lub p06

a kompa mam od z6

emg
02-04-07, 08:36
jak pompa zwalona to czek nie swieci, musisz kopać w instalacji i kabelek po kabelku szukać

ceelx
02-04-07, 08:51
a od czego mogla sie zwalic jak wczesniej bylo wszycho ok :/

Furious
02-04-07, 12:55
jak miales wiazke z b2 to musiales cos skopac przy przerabianiu jej na b7/z6

ceelx
02-04-07, 13:19
ale ja jej nie oprzerabialem tylko kupilem od z6 cala.
ta co idzie od deski bezp. do komp. i wychodzi przez sciane grodziowa do komory silnika.

[ Dodano: Pon 02 Kwi, 2007 ]
ok pompa sprawna podlaczona na krotko = autko odpalai sie ladnie wkreca :D
nawet mechanior mowil ze bedzie niezla jaszczurka ;)
instalacje trza sprawdzic
dzieki wszystkim za zainteresowanie :afro:

pzdr

emg
03-04-07, 08:31
a od czego mogla sie zwalic jak wczesniej bylo wszycho ok

*****iste porównanie :d , a jak zachorujesz to masz pretensje do lekarza, ze wcześniej byleś zdrowy??

sprawdź co i jak i gdzie podlączone

ceelx
03-04-07, 08:42
no wlasnie pompa dziala jak jest na krotko podlaczone. check tez slychac tylko go nie widac na desce ;)