Zobacz pełną wersję : Jaka opona???
chodzi o szerokosc czy 205 czy 195 na felge 16"*7,0 no i która barzdiej bedzie nadawala sie na 1/4???
na 1/4 chyba wezsza mniejsze opory toczenia zato gorzej ruszyc
no wlasnie z ryszaniem sa problemy :cry: i nie wiem co robic czy 205 czy 195???
ja bym dał 205 tak mam na 15" na 17" mam 215 - tyl wezszy o nr. /no i wazny jest rodzaj opony ilosc miesa na nim nie sam rozmiar/
wypowie sie ktos jeszcze???
Ja powiem tak... na tą felge najlepiej 205... ale jesli chodzi o osiagi... to wydaje mi sie ze 195 lepsze
ale o czym wy gadacie
na feldze 15 cali wklada sie optymalna opone 195/50/15 i tak ma wiekszosc z was majac taki rozmiar felg.
Na felge 16 cali zakladamy opone 205/40/16 i kolo ma ta sama srednice jak i szerokosc (minimalne róznice, ale prawie nie zauwazalne) Jak problemy z trakcja to nawet na 215 moznaby sie pokusic
zakladaj 205-widziales jak ARTX jechal
ja jednak mysle ze na 15 to 195 ale ty masz przciez 16 wiec 205
A nie lepiej zainwestowac po prostu w slicki?
Ja tam myśle że 195 jest to jakis kompromis
minimalne róznice, ale prawie nie zauwazalne)
róznica 1cm na szerokosci napewno(w czesci opony stykającej sie z asfaltem),ale w koncu to nie duzo :roll:
A nie lepiej zainwestowac po prostu w slicki?
prosze zbadaj doglebnie jak dzialja sliki kiedy i jak je najlepije wykorzystywac i jak sie oznacza szerokosci - zbadaj jakie sa rodzaje - i potem jeszcze raz pomysl a potem przeczytaj od poczatku :D i przejrzyj forum moze znajdziesz inny topik autora ktory Ci wiele wyjasni
szerokosc opony nie ma związku ze średnicą felgi ale z jej szerokością.
1cm robi dużo. do VTi dałbym 205/50R15 na lekkiej feldze (6,5" x 15")
205 to na pewno ale jeszcze pytanie jaka opona bo jak to bedzie smiec to i na 255 nie wystartujesz :wink:
zamowione Toyo Proxes T1-R 205/45/16 :)
Bardzo dobry wybór szalony ziomie. 8)
kfa nie ma opon :cry: , trzeba zcekac min miesiac nawet do 2 :sad: , kto cos zaproponuje ja nadal jestem chetny???oczywiescie w atrakcyjnej cenie????
kosiniak jak by co to wal do mnie bedzie chyba troche szybciej....