PDA

Zobacz pełną wersję : naklejki na hondzie

Linooxik
31-03-07, 17:26
Witam - mam problem ! mam na mojej hondzie naklejki po bokach. taka kupilem .... teraz chcialbym sie ich pozbyc i nie wiem czy jezeli je odkleje to czy nie zostana slady. nie wiem ile one byly na hondzie.Znajomi mi mowia zebym lepiej tego nie robil. nie wiem co robic. help

kosiniak
31-03-07, 17:27
zrywaj, najlepiej na gorąco jaką opalarką lub ewntualnie suszarka, pozniej benzyna ekstarkcyjna zmyj co zostali a na koniec polerka pasta tempo i bedzie ok

Linooxik
31-03-07, 17:30
a na pewno nic nie zostanie ? nie chcialbym zeby zostaly po nich slady

kosiniak
31-03-07, 17:31
nie zostanie, dobrze spoleruj tylko!!!!

Qukie
31-03-07, 17:43
Zostaną ślady w postaci innej barwy lakieru jeżeli naklejki były długo...

kosiniak
31-03-07, 17:46
u mnie byly 3 lata i nie zostaly, co ty na to?? spolerujesz cale auto tempo i bedzie ok!!

Disobey
31-03-07, 18:16
Akurat tak sie sklada, ze wczoraj sciagalem naklejke z auta i z tego co wiem to poprzedni wlasciciel dosc dlugo z nia jezdzil...
Podgrzalem lekko folie - suszarka do wlosow w zupelnosci wystarczy - i od razu zdejmowalem delikatnie pod ostrym katem, klej ktory zostal na lakierze zmylem delikatnie benzyna i juz nie bylo sladu, ale na wszelki wypadek lekko zapolerowalem g3 w tym miejscu - lakier jak nowy

Wazne! - koniecznie trzeba podgrzac folie! Na poprzednim aucie zdejmowalem w zimie na parkingu i za ciekawie to potem nie wygladalo...chyba byla malowana akurat w tym miejscu i zszedl mi lakier do podkladu, wiec nie polecam metody na zimno...

Linooxik
31-03-07, 18:19
czyli mam sie nie bac ? na cieplo i heja ? a jaka to ta pasta do polerki ? moja honda ma kolor czarny

MARIOpl
31-03-07, 18:35
czyli mam sie nie bac ? na cieplo i heja ? a jaka to ta pasta do polerki ? moja honda ma kolor czarny

przeciez kosi ci napisal ze pasta tempo :bicie:

Disobey
31-03-07, 18:41
Tempo, albo g3 farecla (czy jakos tak...)
Ja tez mam czarny lakier - pisalem - na cieplo nic nie powinno sie dziac

Lcfr
01-04-07, 08:30
na cieplo nic nie powinno sie dziac

wszystko zalezy od uzytej folii (klej)
czasem na zimno lepiej schodzi....

ale ogólnie po ekstrakcyjnej+polerka nie ma sie co obawiac-sladów nie bedzie.

Disobey
01-04-07, 11:49
Jezeli chodzi o standardowa folie, to mysle, ze zdecydowanie lepiej jest na cieplo, duzo tego sciagalem i nigdy nie bylo problemow...
Ale jak naklejka jest z czegos grubszego to rzeczywiscie moze lepiej nie grzac, bo sie moze stopic i syfu narobi...

Linooxik
21-07-07, 12:37
:afro:

pirat
21-07-07, 23:47
wytlumacz mi sens twojego "posta" bo nie rozumiem :ban: