PDA

Zobacz pełną wersję : przekładka elektrycznych lusterek 5gen eg8

Gąsior
16-07-11, 14:29
nie moge znaleść żadnego tematu na temat przekładki elektrycznych lusterek,
chcę przełożyć do siebie elektryczne lusterka, ale mam o tyle dobrze że samochód dawca też jest mój więc mam dostęp do wszystkich części. ale za bardzo nie wiem jak się za to zabrać;/

Infi
16-07-11, 22:54
wykrec lusterka z drzwi, musisz miec przynajmniej kawalek wiazki z drzwi razem z tymi kostkami ktore wpinasz w lusterka.

i teraz tak - montujesz lusterka w doceolowym aucie, przedluzasz wiazke ta ktora masz z kostami wychodzaca z lusterek i musisz ja przeprowadzic do samochodu - i wtedy w miejscu gdzie jest wiazka wewnatrz samochodu (ta wiazka ktora potem wylazi do drzwi) wewnatrz samochodu masz pelna wiazke czyli sa tez kable od sterwoania lusterkami i teraz musisz po kolorach, musisz pamietac jakie kolory kabli sa w kostkach w lusterkach i tak potem podlaczyc sie wlasnie w ta wiazke zarowno z lewej jak i prawej strony.

potem tylko juz zostaje wyjac zaslepke z deski i podpiac przycisk/ modul sterowania lusterkami i to tyle. (gdyz pod deska jest tez gotowa wiazka z wtyczka do przycisku sterowania lusterkami)

Jesli cos napisalem zle to prosze o poprawki ale wydaje mi sie ze niczego nie przeoczylem.

Nowy Kubi
18-07-11, 19:21
Do lusterek są trzy cienkie kable w których głównym kolorem jest żółty. Jedne jajka mają to doprowadzone do słupków inne nie.
Jak masz elektryczne szyby to masz duze kostki w drzwiach i jest szansa ze to jest. Wtedy tylko zamiana wiązek w drzwiach.
Wyjmij zaslepke przełącznika i zobacz czy masz plaska zielona kostke do niego. Jak jest to duza szansa ze wiazki tez pelne.
Jak nie masz wiazek to trzeba dopprowadzic je do kabiny i wpiac sie w kostki skrzynki bezpieczników. Jak masz całego dawce to sobie zobaczysz gdzie wdchodzą.

Gąsior
18-07-11, 21:30
właśnie nie mam kostki pod zaślepką;/ gdyby była to bym tematu nie zakładał:)

TmK18
15-08-11, 12:01
ja także nie mam tej wiązki w kabinie do przełącznika, wie ktoś może jak to podłączyć??
Szukałem w manualu i nie było tam słowa o podłączeniu w kabinie

Nowy Kubi
21-08-11, 12:47
Wychodza kable z którychś pinów w kostkach z tyłu za skrzynką bezpieczników. Dobrze byłoby podejrzeć w aucie z elektryką.
Manual ze schematem i kolorem kabli mam w pdf mogę wysłać na emila.

Infi
22-08-11, 09:34
Padac na kolana i poklony dla Infiego:) Caly swap dla osob nie majacych wiazki kabinowej.
http://causeforalarm.thecarthing.com/power_mirrors/index.html

Kwapcio23
23-08-12, 00:40
Padac na kolana i poklony dla Infiego:) Caly swap dla osob nie majacych wiazki kabinowej.
http://causeforalarm.thecarthing.com/power_mirrors/index.html

Odgrzewam, ale link jakby nie działa. Do szczęścia potrzebne mi informacje jak podpiąć zieloną kostkę od przycisku regulacji, bo mam ją ale z drugiej strony po prostu ciachniętą i info jak poprowadzić te kable do drzwi, bo mam tylko głośnikowe. :(