Zobacz pełną wersję : Płyn na wycieraczce kierowcy
Mam takie pytanie. We wtorek na wycieraczce pojawil mi sie jakis plyn bylo go troszke wiec starlem go i niczym sie nie przejmowalem, az do czasu. Wstawilem auto do garazu na noc i rano zauwazylem to samo wiec znowu wytarlem. To chyba jest plyn od sprzegla no bo co innego raczej nie moze byc bo plyn znajdowal sie wlasnie pod pedalem sprzegla, ale w zbiorniczku plynu nic nie ubylo. Ostatnio dolewalem plynu jakies 2 miesiace temu bo bylo minimum. Od dwoch dni juz nie zauwazylem plynu na wycieraczce moze byl jakis nadmiar.
Co to moglo byc??
skolopendra
31-03-07, 14:53
może kot Ci nasikał :d
mam podobny problem. jakiś czas temu miałem to samo tyle że mi ubywał płyn ze zbiorniczka i wyciekał na wycieraczkę ale ostatnio przestało. podejrzewam że gdzieś jakiś przewód może być dziurawy ale nie mam czasu sprawdzić.
sprawdz czy pedał jest mokry tzn czy po nim płynie, najprawdopodobniej musisz wymienic gumki w pompie sprzegła, kupuje sie caly zestawik do kontretnego modelu za chyba 16-20 zł tak wiec nie ma bólu
[H] Dylu [H]
02-04-07, 12:19
w poprzednim aucie, nie hondzie :] tez robila mi sie plama na dywaniku...okazalo sie ze mam peknieta nagrzewnice i po elementach instalacji cieklo mi az do dywanika :)
Martin_urs
23-09-08, 08:58
Odkopie starego kotleta.
Ostatnio zapowietrzyło mi się sprzęgło (już ok - odpowietrzone i płyn uzupełniony) i miałem płyn hamulcowy na pedale sprzęgła i na dywaniku też. Czy ktoś może powiedzieć dokładnie co trzeba wymienić? (szukałem tej części na allegro i nie widziałem)
Sprzęgło odpowietrzałem przedwczoraj, do tej pory zrobiłem jakieś 200km po mieście i jest spoko - pedał suchy, czy możliwe, że to był jakiś jednorazowy wyciek?
(zanim to się stało to miałem hamowanie awaryjne, troszkę mocniej zadeptałem w sprzęgło pod koniec, aby silnik nie zgasł)
Odkopie starego kotleta.
Ostatnio zapowietrzyło mi się sprzęgło (już ok - odpowietrzone i płyn uzupełniony) i miałem płyn hamulcowy na pedale sprzęgła i na dywaniku też. Czy ktoś może powiedzieć dokładnie co trzeba wymienić? (szukałem tej części na allegro i nie widziałem)
Sprzęgło odpowietrzałem przedwczoraj, do tej pory zrobiłem jakieś 200km po mieście i jest spoko - pedał suchy, czy możliwe, że to był jakiś jednorazowy wyciek?
(zanim to się stało to miałem hamowanie awaryjne, troszkę mocniej zadeptałem w sprzęgło pod koniec, aby silnik nie zgasł)
Mam tak samo.płyn na wycieraczce pod nogami.poszedłem do mechanika i stwierdził że to pompka od płynu od sprzęgła jest na wykończeniu także to chyba trzeba wymienić. ja narazie dolewam co jakiś czas troszke płynu i wycieram wycieraczke bo czasami są na niej wycieki.pozdro
Najprawdopodobniej do wymiany pompka, koszt do 100 zł :)
Martin_urs
24-09-08, 12:30
co powiecie o tym: http://allegro.pl/item437038769_honda_civic_92_95_czesci_pompa_sprze gla_pedal.html Czy nie bawić się w używki raczej?
Nowa pompka kosztuje 70-80 zł ja bym nie ryzykowała z używaną ale to juz moje zdanie
ja też mam taki problem i chce wymienić na nową bo koszt w okolicach 100 zeta to nie majątek a tym co nie zauważają na dywaniku śladów polecam sprawdzić pod wycieraczką i wymienić usterkę szybciutko zanim płyn do blachy się dobierze:(