Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Płyn na wycieraczce kierowcy

GZ_KocuR
31-03-07, 13:57
Mam takie pytanie. We wtorek na wycieraczce pojawil mi sie jakis plyn bylo go troszke wiec starlem go i niczym sie nie przejmowalem, az do czasu. Wstawilem auto do garazu na noc i rano zauwazylem to samo wiec znowu wytarlem. To chyba jest plyn od sprzegla no bo co innego raczej nie moze byc bo plyn znajdowal sie wlasnie pod pedalem sprzegla, ale w zbiorniczku plynu nic nie ubylo. Ostatnio dolewalem plynu jakies 2 miesiace temu bo bylo minimum. Od dwoch dni juz nie zauwazylem plynu na wycieraczce moze byl jakis nadmiar.
Co to moglo byc??

skolopendra
31-03-07, 14:53
może kot Ci nasikał :d

kassperr
01-04-07, 13:25
mam podobny problem. jakiś czas temu miałem to samo tyle że mi ubywał płyn ze zbiorniczka i wyciekał na wycieraczkę ale ostatnio przestało. podejrzewam że gdzieś jakiś przewód może być dziurawy ale nie mam czasu sprawdzić.

BRNK
01-04-07, 15:40
sprawdz czy pedał jest mokry tzn czy po nim płynie, najprawdopodobniej musisz wymienic gumki w pompie sprzegła, kupuje sie caly zestawik do kontretnego modelu za chyba 16-20 zł tak wiec nie ma bólu

[H] Dylu [H]
02-04-07, 12:19
w poprzednim aucie, nie hondzie :] tez robila mi sie plama na dywaniku...okazalo sie ze mam peknieta nagrzewnice i po elementach instalacji cieklo mi az do dywanika :)

Martin_urs
23-09-08, 08:58
Odkopie starego kotleta.

Ostatnio zapowietrzyło mi się sprzęgło (już ok - odpowietrzone i płyn uzupełniony) i miałem płyn hamulcowy na pedale sprzęgła i na dywaniku też. Czy ktoś może powiedzieć dokładnie co trzeba wymienić? (szukałem tej części na allegro i nie widziałem)

Sprzęgło odpowietrzałem przedwczoraj, do tej pory zrobiłem jakieś 200km po mieście i jest spoko - pedał suchy, czy możliwe, że to był jakiś jednorazowy wyciek?
(zanim to się stało to miałem hamowanie awaryjne, troszkę mocniej zadeptałem w sprzęgło pod koniec, aby silnik nie zgasł)

SkąpyPan
23-09-08, 23:33
Odkopie starego kotleta.

Ostatnio zapowietrzyło mi się sprzęgło (już ok - odpowietrzone i płyn uzupełniony) i miałem płyn hamulcowy na pedale sprzęgła i na dywaniku też. Czy ktoś może powiedzieć dokładnie co trzeba wymienić? (szukałem tej części na allegro i nie widziałem)

Sprzęgło odpowietrzałem przedwczoraj, do tej pory zrobiłem jakieś 200km po mieście i jest spoko - pedał suchy, czy możliwe, że to był jakiś jednorazowy wyciek?
(zanim to się stało to miałem hamowanie awaryjne, troszkę mocniej zadeptałem w sprzęgło pod koniec, aby silnik nie zgasł)

Mam tak samo.płyn na wycieraczce pod nogami.poszedłem do mechanika i stwierdził że to pompka od płynu od sprzęgła jest na wykończeniu także to chyba trzeba wymienić. ja narazie dolewam co jakiś czas troszke płynu i wycieram wycieraczke bo czasami są na niej wycieki.pozdro

jusian
24-09-08, 11:50
Najprawdopodobniej do wymiany pompka, koszt do 100 zł :)

Martin_urs
24-09-08, 12:30
co powiecie o tym: http://allegro.pl/item437038769_honda_civic_92_95_czesci_pompa_sprze gla_pedal.html Czy nie bawić się w używki raczej?

jusian
25-09-08, 14:04
Nowa pompka kosztuje 70-80 zł ja bym nie ryzykowała z używaną ale to juz moje zdanie

dmx
29-09-08, 11:47
ja też mam taki problem i chce wymienić na nową bo koszt w okolicach 100 zeta to nie majątek a tym co nie zauważają na dywaniku śladów polecam sprawdzić pod wycieraczką i wymienić usterkę szybciutko zanim płyn do blachy się dobierze:(