Zobacz pełną wersję : Pomocy civic tonie
Witam mam problem z moją Hanią mianowicie gdy pada od strony pasażera cieknie woda przez otwór na głośnik w drzwiach co to może być jak to usunąć przez to nie mogę wstawić głośnika pomocy
thompson17
15-07-11, 13:05
cieknie woda przez otwór na głośnik w drzwiach
:confused: nie rozumiem tego pytania
musisz posprawdzać szczelność, nikt w ciemno nie powie tego
Witam mam problem z moją Hanią mianowicie gdy pada od strony pasażera cieknie woda przez otwór na głośnik w drzwiach co to może być jak to usunąć przez to nie mogę wstawić głośnika pomocy
yyy, to czy przypadkiem nie jest normalne w 5 genaach. Bo po to jest dziura w drzwiach od spodu żeby właśnie tą wodę odporowadzić. Woda spływa po szybie w dół drzwi (uszczelka jej nie zatrzymuje) a przed ten otwór jest odprowadzana na zewnątrz.
Nie wiem to moja pierwsza Honda i nie mam pojęcia tylko co z głośnikiem cały mokry czy to nie będzie wada uszczelki przy szybie tak myślę czy można dostać nowe ??? uszczelki
To normalne że leci po nich woda od góry. Jeżeli masz głośniki z papierową membraną to ich nie wkładaj bo i tak zamokną i zaczną pierdzieć, chyba że potrafisz zmieniać membrany to samemu można co jakiś czas nowe dawać ale to robota głupiego. Najlepszym rozwiązaniem jest kupno głośników samochodowych które są osłonięte plastikową obudową dookoła i przez to woda im nie straszna.
ewentuaalnie mozna zrobic daszek nad glosnikiem
jak masz oryginalne (plastikowe) mocowania głośników to nic nie powinno po głosnikach spływać poniewaz sa z góry zabudowane.
W sumie to przerabiam głośniki chcę by je było widać czyli magnesy nie będą nawet w drzwiach ale mnie to dziwiło bo bez głośników jestem w chwili obecnej i gdy padało do przez siatki woda ciekła na dywaniki myślałem że to wina uszczelek a jak kolega pisał to nie mam żadnych plastików nawet nie było głośników
Pod Panelem drzwi powinna być gruba folia profilowana która ma zabezpieczać wnętrze przed wodą tak samo jak głośniki, sterownik centralnego czy kable...
Koszt jednej w ASO to chyba 200 coś PLN.