PDA

Zobacz pełną wersję : mocowanie amortyzatora-przód

dareka2
09-05-05, 16:34
Nie znalazłem odpowiedzi więc pytam:
-mam do wymiany tulejki przy mocowaniu amoryzatora z przodu od dołu i moje pytanie
, czy ciężko, czy można samemu wymienić bo w serwisie mi 180 zł. za wymianę krzyknęli, czy ciężko i wogóle?
Pozdrawiam

przemir
09-05-05, 16:58
jak masz dobre klucze podnosnik, kanal badz duzo miejsca i kobylki - robisz wszystko przy aucie od dawna sam to zrobisz - jak wymieniales kolo zapasowe nic wiecej to moze zrobisz
czy ciezko to pojecie wzgledne - ciezko dla kogos kto nie umie nie ciezko dla kogos kto umie

carlose
09-05-05, 21:54
tylko może być jeden problem, jeżeli tulej nie będzie chciała wyjść i wejść to przydała by sie jakaś prasa :D

badyl
09-05-05, 22:02
tylko może być jeden problem, jeżeli tulej nie będzie chciała wyjść i wejść to przydała by sie jakaś prasa
i tu pies pogrzebany jak nie masz smykałki i sposobu to mozesz miec problemy ale sprobowac mozesz nic nie popsujesz :wink:

chyba ze srube ukrecisz :573: Lio wie o czym mowa :mrgreen:

carlose
09-05-05, 22:07
Badyl chłopie co się dołujesz tą śrubą, u mnie jak były wymieniane amorki nie jedna śruba poszła, były tak zapieczone że z tulej nie chciały wychodzić :) więc relax

dareka2
10-05-05, 17:00
I jeszcze jedno jak by mi się udało to przykręcać tą srubę jak auto stoi na lewarku czy lekko dokręcić i opóścić samochód i wtedy na fest przykręcić?

LIO
10-05-05, 19:01
Tak, kazda sruba przechodzaca tuleje, powinna byc tylko lekko przykrecona kiedy auto jest w górze, a dopiero po opuszczeniu tak na tip top

carlose
10-05-05, 21:19
tak powinno się robić ! ale niestety większość stacji i fachowców tak nie robi :(

dareka2
11-05-05, 14:47
ok to z teoretycznej strony wiem już jak jest :razz:
Zobaczymy jak pójdzie ze strony praktycznej ;)
Wielkie dzieki