Zobacz pełną wersję : "Zapachy" z nawiewu - Problem!
Witajcie
Mam oto kolejny problem, mianowicie "zapach" z srodkowych nawiewów od którego chce urwać nos...:mad:
Zapach no nie wiem, ale jak dla mnie to albo zpach czegos zdechłego albo zgnilizny bo to pleśń raczej nie jest. W weekend nawiew chodził jak było gorąco, ale to moze być przyczyną :confused: W poniedziałek juz się nie dało wytrzymac w samochodzie podczas jazdy, wszystkie szyby i szyberdach otwarty i dalo sie jakos wytrzymac. Wczesniej nie bylo tego czuc
Wiecie co moze być tego przyczyną ?
moze cos zdechlo... zajrzyj pod maske i sprawdz, wyjmij filtr kabinowy i go opukaj o chodnik, zeby caly nagromadzony syf wylecial... masz klime? kiedy ostatni raz odgrzybiales uklad?
nie mam klimy właśnie. A filtr będzie wymieniany w poniedziałek, bo wysyłąm go do mechanika zeby wymienił filtry i oleje.
Moze wiecie któredy idzie powietrze do nawiewów?
****mały****
14-07-11, 20:43
a ja sie podlacze pod temat :) gdzie ten filtr kabinowy sie znajduje ?:)
bednar_skc
14-07-11, 20:45
a ja sie podlacze pod temat :) gdzie ten filtr kabinowy sie znajduje ?:)
w Vi genie jest za schowkiem pasazera, wyciaga sie od dolu pokrywke i tam jest fitr ;)
kupilem sobie taki sprey na takie zapachy, myslicie ze da rade ? to jest na zapach fajek, na zapach zwierzecy i plesni wiec moze cos da ale obawiam się ze będzie to na chwile...
Ja w VI genie bez klimy filtra kabinowego nie miałem.. We wiatrak tam lubi coś czasem wpaść i gnić:p
W ten wiatrak od chłodnicy ? tym zapachem u mnie to m ozna tortury przeprowadzać:(
UP:
uzyłem tego srodka, powiem mniej smierdzi ale przy właczonym nawiewie czuc go nadal, ale mniej intensywnie. Wiec moze to ten filtr kabinowy tak smrodzi ?:rolleyes:
a nie masz czegos wbitego/przyczepionego w okolicy zderzaka, moze jakies ptaszysko, reszki kota. psa itp? skoro zaciaga powietrze ze smrodem to gdzies musi byc zrodlo.
prawdopodobnie to filtr juz nie daje rady. jutro i tak bedzie wymieniany, ale z tymi resztaki to ich poszukam. wszystko zaczeło sie od tego że w gorący dzien właczylem nawiew i gorace powietrze przez niego poleciało.
Co do filtra to jak go wymienic, bo wiem ze trzeba odkrecic kilka śrubek, ale nie wiem jak wyciagnac ten fitr...
http://imageshack.us/photo/my-images/59/17072011008.jpg/ tak jest u mnie, i zeby wyciągnąć filtr to trzeba wiecej rozkrecic