Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Ząbkowanie opony a tuleja górna amortyzatora

Djadi
12-07-11, 00:04
Jestem trochę rozczarowany ;/ mam uniroyal rainsport 2 195/45/16 przejechane z 3tyś zawieszenie całe w poliuretanie, wymienione ok 7tyś km temu amorki KYB Exel-G mają z 25tyś, sprężyny -35 i kurcze coś mia zaczęło delikatnie pohukiwać ale to nie łożysko, wczoraj sprawdziłem stan kostek po bokach opon, tył jest ok a przód od strony kierowcy ma delikatne ząbki wyczuwalne dłonią. Kurcze od czego to może być ? ciśnienie trzymam z przodu 2,4 tył 2,3. Zastanawiam się tez czy winą tego morze być coś takiego. Po ostatniej wizycie u mechanika gdy auto było na podnośniku, złapałem za koło i zacząłem ruszać góra duł całym kołem i czuć w amorku taki luz dziwny jakby z kilka mm, czy to przyczyna początku ząbkowania? w każdym kole jest taki delikatny luz. Czy może np to zjawisko powodować górne łożysko amortyzatora, tak to się chyba nazywa ?
Jak myślicie czy górna poduszka amortyzatora może mieć wpływ na ząbkowanie się opony ? znaczy luzów jako takich tragicznych nie ma. Ale jak nacisnę budę to czuć ze ta poduszka pracuje . Chciałem kupić coś takiego http://www.strongflex.vot.pl/index.p...chk=1&Itemid=1