Zobacz pełną wersję : d16z6 na osprzęcie d16z6
taj jak w temacie ostatnio d16z które swapowałem odmówiło współpracy i wolało się zastrzec niż pracować :P a jak wiemy na naszym, rynku ciężko znaleźć zdrowy słupek d16z6 dla tego rozglądając się po ofertach silników wpadł mi pomysł na włożenie d15z6 czyli eko i włożenie wałka klawiatury d16z6 tylko moje pytanie bo ja mam instalacje zrobioną pod d16z6 czy wiązka i osprzęt z d16z6 i czy to będzie pracowało na bloku i głowicy d15z6
Jakieś różnice pewnie są między tymi wiązkami ale podejrzewam że kosmetyczne sprawy, kupno wiązki z d15z6 wiąże się z innymi problemami bo pod wałek i klawiaturę z d16 do econo pod p28 trzeba kupić przejściówkę więc koszty rosną...ostatecznie zawsze to też jest wyjście więc kombinuj na tym co masz ;)
kup d15b2/b7 i zrób mini-me - to będzie dużo lepsze wyjście i bardziej przyjazne (łatwiejsze w ogarnięciu)
wiesz gdyby głowica moja się nadała do czegoś to by było łatwiej aha ja mam już zrobione przeróbkę z obd2 na obd1 bo robiłem właśnie pod z6 a chciałem kopic silnik nie rozbierany puki co albo dalej włączyć z tym moim ale tu już by przydała się pomoc fachowej reki
moje pytanie z czego wałek można zamontować oprócz z6 ??? może jakieś seryjne były nieco lepsze