Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : jak wymontować korbkę do opuszczania szyby??

mkamosz
29-03-07, 16:34
Witam,
To mój pierwszy :d
Moje pytanie jest takie: mam honde 1,5 V generacja rok 93 hatchback wersja kanadyjska.
Chciałbym rozebrać drzwi od pasażera i nie wiem jak ściągnąć korbkę. Mam instrukcję i z kumplami dalej nie dajemy rady. Co trzeba podważyć, co pchnąć czy jak to zrobić ??
Dzięki za odpowiedzi - pozdro :agent:

kurgan
29-03-07, 19:14
obroc korbke tak zebys z gory zobaczyl wasy od blokady. taki drucik (jak go wyjmiesz bedzie wygladal jak litera w greckim alfabecie - omega). najlepiej sprobuj wlozyc plaski srubokret w poprzek i delikatnie krec zeby zaczepil o blokade powinna sama wyskoczyc. jak blokada wyjdzie to korbke mozesz zdjac spokojnie juz. tak samo ja zalzysz jak zdjoles jakbys mial nadal problem daj znac na priw machne ci fotke.

obicia drzwi - tapicerke masz na zatrzaskach delikanie szarpinij odskocza. :) wczesniej zdejmij oslony glosnikow. :)

ecivic
29-03-07, 21:17
kurgan a po co zdejmowac osłony głośników ? Ja ściągałem całą tapicerkę drzwi a osłony głośników zeszły razem z tą tapicerką.

kurgan
30-03-07, 11:37
ja zdjalem profilaktycznie, dzis obczajalem rzeczywiscie schodzi razem z oslona glosnikow w calosci:)