Zobacz pełną wersję : Cieknie do srodka w civicu 6g
witam a wiec mam problem. cieknie mi do srodka auta woda. wczesniej wszystko bylo ok padalo 3 dni nieraz i nic sie nie dzialo. dopiero teraz po tych bardzo ulewnych deszczach leje mi sie do srodka auta woda :( mianowicie pod nogami kierowcy i troche pasazera. rozebralem wszystko i cieknie gdzies gdzie w rogach gdzie sa nogi ( od kierowcy po lewej i od pasazera po prawej) nie mam pojecia co to moze byc czy tam sa jakies kanaliki odplywowe ktore sie mogly zapchac czy jak? teraz non stop jak wyschnie to popada i znowu nacieknie POMOCY :mad:
Możliwe, że zużyła się taka masa uszczelniająca na łączeniach. Ja miałem przeciek po stronie pasażera i żeby dostać się do pęknięcia tej masy musiałem wyjąć dmuchawę itd, więc przygotuj się na niezłe rozbieranie środka ;)
Najlepiej powyjmuj plastiki i co się da, niech ktoś leje wodę, a ty wejdź do środka i obserwuj.
czyli nie ma tam jakichs uszczelek itp? a gdzie potem mozna dostac taka mase ablo czym to moze uszczelnic?
mase dostaniesz w każdym sklepie z materiałami lakierniczymi, ja polecam "kit na pędzel" każdy sprzedawca wie o co chodzi;) albo jak masz specjalny pistolet pneomatyczny lub elektryczny to w tubkach dostaniesz taka mase
aha i jezeli to cos zmieni to dodam tylko ze auto stoi w czasei tych deszczy i nim nie jezdze bo moze to cos zmieni.
Najlepiej uszczelnić za wczasu bo później zacznie się pojawiać ruda a ostatecznie przegnije:( sprawdź dobrze niech ktoś leje z węża pod ciśnieniem a ty patrz kiędy leci woda.