Zobacz pełną wersję : Dolot do D14a3/4 z Mtuning.pl
Witam.
Chce sobie zamontować Power Rure i zastanawiam sie czy lepiej robić z PCV czy kupić gotową z Mtuning.
ogłoszonko:
http://www.mtuning.pl/sklep/product_info.php?cPath=37_53&products_id=214
No i wlaśnie mam pytanie czy ktoś od nich taki dolot kupił.
Jak z jakością, wykonaniem i czy w ogóle pasuje idealnie ?
Proszę o wszelkie sugestie i oipinie w kwestii dolotu tej firmy.
pzdr
Też mnie to ciekawi? Jeździ juz ktoś na tym i może się wypowiedzieć?
Dodać kucy pewnie za wiele nie doda (o ile w ogóle), grunt żeby nie zabrało.
Wiem że o dolotach było już masę - ale ten z Mtunning jest jednym z nielicznych gotowców pasujących do 1,4 dostępnych w PL.
skolopendra
29-03-07, 16:33
może być
tylko
jak zależy Ci na dole obrotów to musisz mieć dłuższą rurę ;)
le ten z Mtunning jest jednym z nielicznych gotowców pasujących do 1,4 dostępnych w PL.
dokładnie :brawo2:
mnie chodzi tylko o odgłos i wygląd pod machą.. niczego się po nim nie spodziewam wiecej....
oraz interesuje mnie czy jest "skrojony na miare " ;)
może być
tylko
jak zależy Ci na dole obrotów to musisz mieć dłuższą rurę ;)
W ofercie mają też coś na miarę typowego CAI
http://www.mtuning.pl/sklep/product_info.php?cPath=37_50&products_id=398
Wg poradnika na stronie Wombata CAI nie tnie dołu. Czyli powinno być lepiej (nie być gorzej :) ) niż SAR. Tylko czyszczenie stożka przesrane i strach w kałużach.
Sam sie nat tym ustrojstwem zastanawialem ale odpuscilem bo gdzies na forum znalazlem info ze NIE PASUJE on do D14A3/4. Zreszta nie dziwie sie bo IMHO po prostuto kolanko nie ma 90 stopni a takie wlasnie bedzie potrzebne zeby rura nie szla w strone maski (w gore) zamiast w dol do lampy. Ja tam wczoraj kupilem kilka rurek i kolanek w castoramie, dziure na czujnik temp. wywiercic moze kazdy, na dniach zaloze "zaworek" do ktorego podepne odme. Koszt niewspolmiernie nizszy a zabawy przy tym jest tez spoko choc... wyglad kiepsciuuutki i nie swieci sie jak psu jajca. Efekt koncowy tworzenia custom'owego dolotu widac w dziale Nasze Hondy na moim monstrum z opisu :aloha:
..ponoc do d14a4 nie ma dedykowanych dolotow,,trza robic na zamowienie indywidualne..np Weglarski..mnie zrobil i dzialko..pzdr..
skolopendra
30-03-07, 17:23
mnie zrobil i dzialko
rzuć foto ;)
Bzdura!!
ja zamówiłem od nich do swojego modelu (mam d14a4) i pasuje idealnie.
jak masz model D14A3/A4 to przy zamawianiu nie wysyłaj im zdjęć tylko podaj ze potrzebujesz z kolankiem 90 na jedną odmę.
ja jak zamawiałem to wysłałem im 4 zdjęcia i przysłali mi rure nie taką jak trzeba.
Bzdura!!
jak masz model D14A3/A4 to przy zamawianiu nie wysyłaj im zdjęć tylko podaj ze potrzebujesz z kolankiem 90 na jedną odmę.
ja jak zamawiałem to wysłałem im 4 zdjęcia i przysłali mi rure nie taką jak trzeba.
a masz moze fotke jak to wygląda po zamontowaniu ?
a jak nie masz to prosze Cie zrób :-)
Bzdura!!
..mnie chodzi oto ze kazdy dolot sie dobiera pod koniki i litraz samochodu zeby dzialalo tak jak nalezy a nie na pale..nie chodzi mi o spasowanie "fizyczne" tylko o dobre obliczenie dlugosci ,szerokosci dobranie odp filtra itp....i to wcale nie jest bzdura .pzdr...
skolopendra
31-03-07, 22:32
..mnie chodzi oto ze kazdy dolot sie dobiera pod koniki i litraz samochodu zeby dzialalo tak jak nalezy a nie na pale..nie chodzi mi o spasowanie "fizyczne" tylko o dobre obliczenie dlugosci ,szerokosci dobranie odp filtra itp....i to wcale nie jest bzdura .pzdr...
tak jest :d
co z tym foto??
tak jest
co z tym foto??
zdjecia nie bedzie bo sie silnik swapuje :aloha:
ja dzisiaj postaram sie zrobic zdjęcie.
sunnboy,
jak chcesz mieć dolot dobierany pod koniki to napewno nie z firmy mTuning
oni robia doloty "zwykłe" kawałek rurki aluminiowej wygiętej pod odpowiednik kontem i tyle.
za 130 zł nic nowego i lepszego nie kupisz.
skolopendra
01-04-07, 18:06
zdjecia nie bedzie bo sie silnik swapuje
to co ze silnika niema
pstryknij sam dolot ;)
to co ze silnika niema
pstryknij sam dolot
silnik sie swapuje w stolicy :aloha: (nie powiem u kogo) ;)
..dolot byl robiony u Weglarskiego z rezonatorem i dal odczuwalny efekt..teraz kumpel na nim jezdzi i jest zadowolony..ja napewno bede robil taki sam u Weglarskiego tylko pod nowy silnik juz :aloha: ..peace...
ps ja za swoj dawalem 650 zila
skolopendra
01-04-07, 21:03
:/
hm.szkoda oglądnąłbym
opalaszek, fajnie gdyby Ci sie udalo zrobic te foty :)
pozdro
juz zeby nie zakladac nowego tematu, chcialbym zalozyc do D14A3 bez zwezki uklad dolotowy w el-tec'u calkowity ze stozkiem k&n i power rura, czy podniesie mi to moc samochodu, bo juz po prostu totalnie nie wiem, niektorzy napisali ze tak i to w jednym przypadku calkiem sporo teoretycznie ok. 8km a inni napisali ze przy malej pojemnosci to nie ma wiekszego sensu, wiec prosze o odpowiedz jesli ktos wie oraz mniej wiecej o ile wzrosnie zluzycie paliwa przy "normalnej" jezdzie jesli bedzie zalozony ewentualnie dolot
dzieki
Kondzio, co do zakladania dolotu to trzeba sie jeszcze zastanowic po co to robisz bo jak zapewne juz wyczytales na forum - oszalamiajacej poprawy na tym nie uzyskasz. Jednak sam napisales masz w planach modyfikacje wydechu - napewno auto bedzie mialo ciekawy dzwiek, z duzym prawdopodobienstwem wzrosnie moc, z mniejszym ale tez mozliwym - wzrosnie i moment. Tylko usiadom sobie, ze EJ9 z d14a3@4 z dolotem, wydechem i tak nie bedzie jezdzil chocby tak zwawo jak d16...
Co do spalania to NAPEWNO wzrosnie i to nie od samych modyfikacji a od sprawdzania jak nowy stozek + wydech brzmia :aloha:
[H] Dylu [H]
13-04-07, 14:32
Tylko usiadom sobie, ze EJ9 z d14a3@4 z dolotem, wydechem i tak nie bedzie jezdzil chocby tak zwawo jak d16...
no nie wiem hehe :d kwestia egzemplarza ;)
[H] Dylu [H], Ty to masz jakis walek z tym autem - albo Ci predkosciomierz albo zegarek oszukuje :D A tak wogole to nie odpisales jakiej srednicy jest ta trąba dolotowa :)
skolopendra
13-04-07, 15:19
Dylu [H]]no nie wiem hehe :d kwestia egzemplarza ;)
myślę ze nie jedno d14
śmiga zdecydowanie lepiej od d16
:aloha:
to ze wzrosnie od sprawdzania to zdaje sobie doskonale z tego sprawe :d
z tym ze ciekaw jestem ile wzrosnie po prostu od samego zalozenia, bo w sumie teoretycznie powinno wzrosnac biorac pod uwage to ze powietrze doprowadzane do silnika bedzie zimniejsze a co za tym idzie temperatura "spalania-wybuchu" bedzie wyzsza niezalenie czy bede jedzil spokojnie czy nie, a co za tym idzie spale wiecej benzyny
co o tym myslicie mam racje czy nie ??
dzieki za pomoc