Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Dolot do D14a3/4 z Mtuning.pl

Angrekoo
29-03-07, 16:12
Witam.

Chce sobie zamontować Power Rure i zastanawiam sie czy lepiej robić z PCV czy kupić gotową z Mtuning.

ogłoszonko:
http://www.mtuning.pl/sklep/product_info.php?cPath=37_53&products_id=214

No i wlaśnie mam pytanie czy ktoś od nich taki dolot kupił.

Jak z jakością, wykonaniem i czy w ogóle pasuje idealnie ?

Proszę o wszelkie sugestie i oipinie w kwestii dolotu tej firmy.

pzdr

majkel
29-03-07, 16:31
Też mnie to ciekawi? Jeździ juz ktoś na tym i może się wypowiedzieć?
Dodać kucy pewnie za wiele nie doda (o ile w ogóle), grunt żeby nie zabrało.
Wiem że o dolotach było już masę - ale ten z Mtunning jest jednym z nielicznych gotowców pasujących do 1,4 dostępnych w PL.

skolopendra
29-03-07, 16:33
może być
tylko
jak zależy Ci na dole obrotów to musisz mieć dłuższą rurę ;)

Angrekoo
29-03-07, 16:35
le ten z Mtunning jest jednym z nielicznych gotowców pasujących do 1,4 dostępnych w PL.

dokładnie :brawo2:

mnie chodzi tylko o odgłos i wygląd pod machą.. niczego się po nim nie spodziewam wiecej....

oraz interesuje mnie czy jest "skrojony na miare " ;)

majkel
29-03-07, 16:50
może być
tylko
jak zależy Ci na dole obrotów to musisz mieć dłuższą rurę ;)

W ofercie mają też coś na miarę typowego CAI
http://www.mtuning.pl/sklep/product_info.php?cPath=37_50&products_id=398

Wg poradnika na stronie Wombata CAI nie tnie dołu. Czyli powinno być lepiej (nie być gorzej :) ) niż SAR. Tylko czyszczenie stożka przesrane i strach w kałużach.

Wally
30-03-07, 15:29
Sam sie nat tym ustrojstwem zastanawialem ale odpuscilem bo gdzies na forum znalazlem info ze NIE PASUJE on do D14A3/4. Zreszta nie dziwie sie bo IMHO po prostuto kolanko nie ma 90 stopni a takie wlasnie bedzie potrzebne zeby rura nie szla w strone maski (w gore) zamiast w dol do lampy. Ja tam wczoraj kupilem kilka rurek i kolanek w castoramie, dziure na czujnik temp. wywiercic moze kazdy, na dniach zaloze "zaworek" do ktorego podepne odme. Koszt niewspolmiernie nizszy a zabawy przy tym jest tez spoko choc... wyglad kiepsciuuutki i nie swieci sie jak psu jajca. Efekt koncowy tworzenia custom'owego dolotu widac w dziale Nasze Hondy na moim monstrum z opisu :aloha:

sunnboy
30-03-07, 16:21
..ponoc do d14a4 nie ma dedykowanych dolotow,,trza robic na zamowienie indywidualne..np Weglarski..mnie zrobil i dzialko..pzdr..

skolopendra
30-03-07, 17:23
mnie zrobil i dzialko
rzuć foto ;)

opalaszek
30-03-07, 20:09
Bzdura!!

ja zamówiłem od nich do swojego modelu (mam d14a4) i pasuje idealnie.

jak masz model D14A3/A4 to przy zamawianiu nie wysyłaj im zdjęć tylko podaj ze potrzebujesz z kolankiem 90 na jedną odmę.

ja jak zamawiałem to wysłałem im 4 zdjęcia i przysłali mi rure nie taką jak trzeba.

Angrekoo
31-03-07, 21:17
Bzdura!!

jak masz model D14A3/A4 to przy zamawianiu nie wysyłaj im zdjęć tylko podaj ze potrzebujesz z kolankiem 90 na jedną odmę.

ja jak zamawiałem to wysłałem im 4 zdjęcia i przysłali mi rure nie taką jak trzeba.
a masz moze fotke jak to wygląda po zamontowaniu ?

a jak nie masz to prosze Cie zrób :-)

sunnboy
31-03-07, 21:26
Bzdura!!

..mnie chodzi oto ze kazdy dolot sie dobiera pod koniki i litraz samochodu zeby dzialalo tak jak nalezy a nie na pale..nie chodzi mi o spasowanie "fizyczne" tylko o dobre obliczenie dlugosci ,szerokosci dobranie odp filtra itp....i to wcale nie jest bzdura .pzdr...

skolopendra
31-03-07, 22:32
..mnie chodzi oto ze kazdy dolot sie dobiera pod koniki i litraz samochodu zeby dzialalo tak jak nalezy a nie na pale..nie chodzi mi o spasowanie "fizyczne" tylko o dobre obliczenie dlugosci ,szerokosci dobranie odp filtra itp....i to wcale nie jest bzdura .pzdr...
tak jest :d
co z tym foto??

sunnboy
01-04-07, 10:20
tak jest
co z tym foto??

zdjecia nie bedzie bo sie silnik swapuje :aloha:

opalaszek
01-04-07, 11:22
ja dzisiaj postaram sie zrobic zdjęcie.

sunnboy,
jak chcesz mieć dolot dobierany pod koniki to napewno nie z firmy mTuning

oni robia doloty "zwykłe" kawałek rurki aluminiowej wygiętej pod odpowiednik kontem i tyle.

za 130 zł nic nowego i lepszego nie kupisz.

skolopendra
01-04-07, 18:06
zdjecia nie bedzie bo sie silnik swapuje
to co ze silnika niema
pstryknij sam dolot ;)

sunnboy
01-04-07, 20:57
to co ze silnika niema
pstryknij sam dolot

silnik sie swapuje w stolicy :aloha: (nie powiem u kogo) ;)
..dolot byl robiony u Weglarskiego z rezonatorem i dal odczuwalny efekt..teraz kumpel na nim jezdzi i jest zadowolony..ja napewno bede robil taki sam u Weglarskiego tylko pod nowy silnik juz :aloha: ..peace...

ps ja za swoj dawalem 650 zila

skolopendra
01-04-07, 21:03
:/
hm.szkoda oglądnąłbym

Wally
01-04-07, 21:58
opalaszek, fajnie gdyby Ci sie udalo zrobic te foty :)

pozdro

Kondzio
13-04-07, 00:00
juz zeby nie zakladac nowego tematu, chcialbym zalozyc do D14A3 bez zwezki uklad dolotowy w el-tec'u calkowity ze stozkiem k&n i power rura, czy podniesie mi to moc samochodu, bo juz po prostu totalnie nie wiem, niektorzy napisali ze tak i to w jednym przypadku calkiem sporo teoretycznie ok. 8km a inni napisali ze przy malej pojemnosci to nie ma wiekszego sensu, wiec prosze o odpowiedz jesli ktos wie oraz mniej wiecej o ile wzrosnie zluzycie paliwa przy "normalnej" jezdzie jesli bedzie zalozony ewentualnie dolot
dzieki

Wally
13-04-07, 13:35
Kondzio, co do zakladania dolotu to trzeba sie jeszcze zastanowic po co to robisz bo jak zapewne juz wyczytales na forum - oszalamiajacej poprawy na tym nie uzyskasz. Jednak sam napisales masz w planach modyfikacje wydechu - napewno auto bedzie mialo ciekawy dzwiek, z duzym prawdopodobienstwem wzrosnie moc, z mniejszym ale tez mozliwym - wzrosnie i moment. Tylko usiadom sobie, ze EJ9 z d14a3@4 z dolotem, wydechem i tak nie bedzie jezdzil chocby tak zwawo jak d16...

Co do spalania to NAPEWNO wzrosnie i to nie od samych modyfikacji a od sprawdzania jak nowy stozek + wydech brzmia :aloha:

[H] Dylu [H]
13-04-07, 14:32
Tylko usiadom sobie, ze EJ9 z d14a3@4 z dolotem, wydechem i tak nie bedzie jezdzil chocby tak zwawo jak d16...

no nie wiem hehe :d kwestia egzemplarza ;)

Wally
13-04-07, 14:44
[H] Dylu [H], Ty to masz jakis walek z tym autem - albo Ci predkosciomierz albo zegarek oszukuje :D A tak wogole to nie odpisales jakiej srednicy jest ta trąba dolotowa :)

skolopendra
13-04-07, 15:19
Dylu [H]]no nie wiem hehe :d kwestia egzemplarza ;)

myślę ze nie jedno d14
śmiga zdecydowanie lepiej od d16
:aloha:

Kondzio
13-04-07, 15:28
to ze wzrosnie od sprawdzania to zdaje sobie doskonale z tego sprawe :d
z tym ze ciekaw jestem ile wzrosnie po prostu od samego zalozenia, bo w sumie teoretycznie powinno wzrosnac biorac pod uwage to ze powietrze doprowadzane do silnika bedzie zimniejsze a co za tym idzie temperatura "spalania-wybuchu" bedzie wyzsza niezalenie czy bede jedzil spokojnie czy nie, a co za tym idzie spale wiecej benzyny
co o tym myslicie mam racje czy nie ??
dzieki za pomoc