Zobacz pełną wersję : Civic 1.3 z Blokiem 1.6
Provokator
10-07-11, 17:41
daloby rade ?? nie bardzo wiem jak to zrobic ale doszly mnie sluchy ze ,mozna by dostac troche koni ... swap troszke kosztuje wiec pozostaje mi to
to to się nie nazywa swap własnie? Chcesz przełożyć silnik z 1.3 na 1.6? czy głowicę od 1.6 na 1.3?
Temat niezbyt jasno opisany, ale jak rozumiem… kolega chce ogarnąć blok D16 z głowicą D13? oO
albo bebechy od d13 a sam blok d16! oO
a tu nic do niczego nie pasuje :P
Ciiii… będę obserwował projekt z niecierpliwością*:P xD
Ja slyszalem ze mozna zrobic d13z6 i jest to opisane na tym forum, jesli o to Tobie chodzi.
kolega chce zrobić 1,6 na gaźniku.... koło 100km z tego wyciągniesz...
Provokator
14-07-11, 01:47
dokladnie sory ze mnie nie bylo pare dni ale bylem zajety sciaganiem pieniedzy od dluznikow na te plany . tak wiec probuje to zrobic lecz troche ciezko na nowy sezon auto musi byc przygotowane na zlot
chce wyciagnac z tego silnika 1.3 troche ponad 100 koni
Jak nie to kompletny swap i tyle
nie cuduj! albo dajesz d13 z głową od z6 albo cały swap d16z6.. wg mnie blok od d16 na gaźniku to totalne nieporozumienie....
pełen wtrysk to pełen wtrysk, najgorsze w tych d13 to własnie jest gaxnik a Ty chcesz przy nim pozostac:eek:
jak masz mniej kasy to moze pomysl o d13+b7 lub całym d15b7.
Kupuj 1.5 doprężaj go tłokami z 1.3, które posiadasz i będzie banglać ;p a już jest wtrysk wielopunktowy (b7) i odchodza problemy z gaźnikiem.
d13z6 ma konie, ale nie ma nm.. nieopłacalne....a i tak całą wiązkę i kompa musisz zmieniać na te od z6... dużo kasy, mało frajdy
Provokator
22-07-11, 18:13
hmm projekt zakonczyl sie fiaskiem