PDA

Zobacz pełn± wersję : które łożysko hałasuje w skrzyni

Mr.B
10-07-11, 13:12
mam taki problem,w skrzyni na luzie jak i podczas jazdy na biegu hałasuje jakie¶ łożysko a po wci¶nięciu sprzęgła hałas ustaje. Niestety po przeczytaniu nie jednego postu nie jestem pewien które to dokładnie jest łożysko. Czeka mnie wymiana sprzęgła i za jednym razem chciałbym to zrobić, żeby 2 razy nie rozbierać. Jest to łożysko oporowe które jest w zestawie razem ze sprzęgłem czy trzeba rozbierać skrzynię? (skrzynia s20)

Saiti
10-07-11, 13:34
Trzeba rozbierać skrzynię.

skolopendra
10-07-11, 14:13
Jest to łożysko oporowe

nie
jw

reaktor
10-07-11, 14:45
mam taki problem,w skrzyni na luzie jak i podczas jazdy na biegu hałasuje jakie¶ łożysko a po wci¶nięciu sprzęgła hałas ustaje. Niestety po przeczytaniu nie jednego postu nie jestem pewien które to dokładnie jest łożysko. Czeka mnie wymiana sprzęgła i za jednym razem chciałbym to zrobić, żeby 2 razy nie rozbierać. Jest to łożysko oporowe które jest w zestawie razem ze sprzęgłem czy trzeba rozbierać skrzynię? (skrzynia s20)

teamt wałkowany setki razy nie opłaca sie tego naprawiać
w niczym to nie przeszkadza zrobisz jeszcze spokojnie ze 100tys

Mr.B
10-07-11, 19:20
teamt wałkowany setki razy nie opłaca sie tego naprawiać
w niczym to nie przeszkadza zrobisz jeszcze spokojnie ze 100tys

może i tak ale denerwuj±cy jest ten dĽwięk, czyli remont skrzyni i wymiana wszystkich łożysk lub kupienie innej skrzyni ??

reaktor
10-07-11, 20:32
4 łożyska s±

mirasek
04-08-11, 23:27
5 raczej, na wałku zdawczym masz podwójne z jednej strony. Jaki jest koszt kompletu łożysk na wałki + ew. na dyfer do skrzynki od D-serii ??

reaktor
04-08-11, 23:31
jakies 200- 250