Zobacz pełną wersję : Naprawa silnika - wałek/zawory, inne części.
Witam,
okazało się ze szczeliła mi uszczelka pod głowica, oddałem auto na warsztat i dodatkowo wyszło że mam popalone zawory i musze wymienic wałęk rozrządu. auto kupiłem nie dawno(sprowadzane) i chodziło idealnie do czasu gdy je zarejestrowałęm. Proszę o odpowiedz co było przyczyną tego i co jeszcze mogę wymienic jak mam juz silnik otwarty.
skolopendra
29-03-07, 10:35
popalone zawory i musze wymienic wałęk rozrządu.
co mają zawory popalone do wałka ??
co było przyczyną tego
pewnie była nie zle katowana :d
i co jeszcze mogę wymienic jak mam juz silnik otwarty.
zapewne prowadnice zaworowe, no i
pierścienie, bo niedługo poleca :aloha:
chodzi o to ze walek jest tez do wymiany. co oprocz pierscieni i prowadnic mam jeszcze kupic? ile mnie to wyjdzie? W sadzilem w te auto juz duzo kasy i nie chce wiecej:( a nie chce go sprzedawac a one mnie poprostu "zmusza" do tego
skolopendra
29-03-07, 13:11
ile mnie to wyjdzie?
ponad tysiąc
jak za" nowe " autko to mało opłacalne
no, chyba ze je kupiłeś za grosze :d
wypadaloby wymienic:
-pierscienie - cena od 170 do 900zl/kpl
- uszelniacze zaworów - cena od 5zł do 36 za/szt
- uszelka wałka - cena od 15-45/szt
- wałek - ok 100zł za uzywke
- uszczelka pod głowice - od 90 do 280zł/szt
do tego mozna uszczelke miski olejowej/poktywy zaworów/ i jakies dobiazgi...
popalone zawory i musze wymienic wałęk rozrządu.
co mają zawory popalone do wałka ??
nie były prawidłowo wyregulowane zawory...
czesc sie powypalała
a inne pomogły porysowac krzywki walka (no nie zawory bezposrednio tylko ich ustawienie zle co wplywa na "kowadelka''...)
ps. zmien tytula na jakis mowiacy cos pozniej w wyszukiwaniu........
skolopendra
29-03-07, 16:25
(no nie zawory bezposrednio tylko ich ustawienie zle co wplywa na "kowadelka''...)
dobrze wiedzieć :d
dałem 6.5tys plus opłaty. Wiem ze przepłaciłem, tyle ze mam duzo elektryki i klime. Wymienilem juz uszczelke pod miska, uszczelka walka tez juz jest oraz uszczelniacze rowniez bo musze je wymienic. Zostaja pierscienie. jak to wszystko zrobie jakie mam prowdopodobienstwo ze znowu cos nie walnie?