Zobacz pełną wersję : czasowy regulator wycieraczek civic 1.4 5D 96r 6generacja
kamil_szewczyk
28-03-07, 23:56
Witam
Kiedyś już pruszałem ten temat ale nie było wielu zainteresowanych może teraz.
Czy ktoś przerobił prace czasową wycieraczek tak żeby szybciej pracowały na trybie czasowym lub wsadził regulator regulujący tryb czasowy.Dla mnie wycieraczki mają za dłużą przerwe między pracą.Co wy na to?
zgadzam sie - brakuje jakiegoś "biegu" pośredniego bo albo za wolno albo za szybko
sprawa do rozwiązania regulatorem jak w innych autach
Też mnie ciekawi rozwiązanie tego problemu. Wyczesane rozwiązanie jest w Toyotach, pierścień regulujący bezstopniowo odstępy machnięć w zakresie 2 - 12 sek + średni i szybki bieg. Gdyby coś takiego dało sie zrobić w Hondzie było by owocowo :)
kamil_szewczyk
30-03-07, 12:37
To do dzieła szukajmy takiego czegoś.Montaż pewnie będzie banalny trzeba znależć od jakiego jeszcze auta można to zastosować.Toyota poszukam.
To do dzieła szukajmy takiego czegoś.Montaż pewnie będzie banalny trzeba znależć od jakiego jeszcze auta można to zastosować.Toyota poszukam.
no nie wiem czy bedezi eto takie plug&play.....
juz to pzrerabialem... da sie to zrobic ale to badzo trudne, jednym z problemow to to ze, sterownik od wycieraczek jest zintegrowany ze sterownikiem od swiatel i brzeczyka otwierania dzwi i czegos tam jeszcze...
kolejna zecz to znalezienie odpowiedniego dawcy... ja myslalem o VW i Skodzie(ta sama czesc) w skodzie uklad jest zintegrowany z samym przekaznikiem
kolejny problem to polaczenie w samym wlaczniki od wyciera czek, jest dos glupio zrobiony, i zeby dzialalo tak jak trzeba (wedlug tego jak ja kombinowalem) to nalezalo by zastosowac dodatkowy przelacznik do asmego ukladu czasowego.
jesscze bede nad tym myslal... blizej lata, mam jeszcze jeden pomysl
kamil_szewczyk
30-03-07, 19:08
znalazłem coś takiego na stronie www.avt.pl jest programator czasowy wycieraczek.www.ape.com.pl/daewoo.htm tu też jest coś od daewoo.
nigdy nad tym sie nie zastanawialem ale mysle ze jest to do zrobienia