PDA

Zobacz pełną wersję : Wosk do Crystal Black Pearl?

Echuu
07-07-11, 19:34
Czy mógł by mi ktoś polecić jakiś wosk, który się 'sprawdza' przy naszym pseudo-lakierze? ice wax od turtla mówiąc lekko się nie spisał i zostawił całą masę śladów których się nie da wytrzeć - trzeba znów umyć :|

jacob
07-07-11, 20:42
Polecam, sprawdzone przez mnie osobiscie na srebnej i czarnej hondzie
http://allegro.pl/sonax-wosk-koloryzujacy-kredka-i1690674803.html

Echuu
07-07-11, 21:33
a na czarnym 'zamazuje czarny' czy widać dalej ten niebieski brokat?

jutro muszę się po okolicznych sklepach za nim rozejrzeć

jacob
07-07-11, 21:45
Po tym wosku czern wydawala mi sie bardziej intensywna tzn. bardziej czarna i drobne rysy na lakierze znikly.

julian
02-08-11, 12:11
ten wosk jest generalnie bez sensu. w ogóle produkty koloryzujące są oszukiwaniem rzeczywistości. bardzo mocno wypełniają rysy, ale ten efekt jest niezwykle krótkotrwały, dosłownie do pierwszego mycia/solidnego deszczu.
Jak dla mnie to bez sensu. Jeśli lakier jest zmatowiały czy porysowany, to albo trzeba zrobić mu korektę z prawdziwego zdarzenia albo zastosować jakąś politurę (np. Chemical Guy's E.Z. Creame Glaze, Chemical Guy's Wet mirror finish) i to później przykryć trwałym woskiem, który nadaje się do kładzenia właśnie na takie politury, np. Collinite 476s. oba produkty nie są szczególnie drogie, a jeśli porównamy możliwe efekty wizualne, wydajność i trwałość, to okaże się, że są znacznie tańsze niż cokolwiek marketowego.
Jeśli z wosku marketowego uda się auto zawoskować 10-15 razy to jest nieźle, jeśli z collinite zawoskujemy auto 80-90 razy, to jest to norma. a przy trwałości ca. 4 miesięcy na lakierze, efekt jest niezły...;)

Ca$h
02-08-11, 17:07
Julek my już tutaj próbowaliśmy nawrócić kolegów ale bez skutków :p