Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Vtec w d14a3

Brenq
07-07-11, 02:25
Witam;

Panowie, szukałem, poważnie szukałem, i znalazłem troche info. Chce sie upewnić i troche doradzić.

Mam d14a3, chce miec jakies 120KM z tego. Proste i jasne pytanie:
Dół d14a3 + głowica d16z6 + kolektory (dolot i wydech) z d16z6 - bedzie pasować plug &play? Da sie to ogarnąć na starym wydechu z d14?przynajmniej narazie?

Jak ogarnac VTECa?? Co jeszcze jest potrzebne żeby to jakos wystroic?

I prosze o jakis link albo proste wytłumaczenie co jeszcze byłoby potrzebne, bo przymierzam sie do zakupu czesci,?

Dzieki z góry:) Pozdrawiam

marcus209
07-07-11, 05:25
Poczytaj tutaj http://www.dodo-upgrades.nl/

arekgr
07-07-11, 06:23
Jak masz OBDI to będzie prościej, jak OBDII to trochę drożej. Możesz złożyć nawet na obydwu starych kolektorach na początek. Tylko seria wtryski z d14a3 to z tego co pamiętam 190ccm, więc obowiązkowo do wymiany. A poza tym, masz duży temat o mini-me :)

spychu
07-07-11, 13:56
Jak masz OBDI to będzie prościej, jak OBDII to trochę drożej. Możesz złożyć nawet na obydwu starych kolektorach na początek. Tylko seria wtryski z d14a3 to z tego co pamiętam 190ccm, więc obowiązkowo do wymiany. A poza tym, masz duży temat o mini-me :)
A to niby dlaczego wtryski 190cc obowiązkowo do wymiany ? Może coś konkretniej a nie pitu pitu :)

190cc w zupełności wystarczają jeszcze z zapasem do tych mocy, które kolega chce osiągnąć.

Aby zrobić minime w D14 to praktycznie to samo co zrobić swapa na D16. Potrzebujesz kompletną głowicę najlepiej z kompletnym kolektorem ssącym (może być bez wtrysków, zostawisz swoje), aparat zapłonowy, kompa obd1, do zrobienia jest cała elektryka.

Brenq
07-07-11, 22:59
Panowie ale jak wyglada sprawa z ogarnieciem elektryki, konkretnie, co jak ile i gdzie:)
Mechanike ogarne sam ale z elektryką wole zeby ktos to za mnie zrobił.

Dzieki za odp. Pozdrawiam

piroman
08-07-11, 11:28
trzeba przerobic wiazke silnikowa,
co do cennika to zapraszam na pw ;)