Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : rdzawe nadkole ale...

jaskier
27-03-07, 22:04
Witam. Dzisiaj na parkingu jakas sierota przychaczyla mi tylny zderzak. Zostala mala ryska, ale wyrwalo mi kawalek blachy przy nadkolu na ktorej trzymala sie pierwsza srubka zderzaka. Po ogledzinach stwierdzilem ze przyrdzewialo nadkole, tyle ze karoseria na ktorej jest od zewnatrz lakier i blacha taka jak reperaturki na allegro jest ok. Przyrdzewial kawalek blachy na samym nadkolu, widoczne jest jak sie zdejmie od srodka obicie. Pytanie teraz takie co z tym zrobic, bo z tego co widze na allegro to te reperaturki tego nie zakryja a dziura na dwa palce?

skolopendra
28-03-07, 06:56
jedz do blacharza
on sobie poradzi z tym problemem

kwiatus19
28-03-07, 17:21
dobry blacharz załatwi sprawę. dodam jednak, że nie ma możliwości (moim skromnym zdaniem) żeby tylko to mocowanie przyrdzewiało. sprawdź sam, dokładnie lub obejrzyj z fachowcem przy okazji. ja ostatnio robiłem u siebie "purchelek", na tylnym błotniku. po dokładnym oczyszczeniu okazało się ze jest tego troszkę więcej. masz okazję zrób sobie to dobrze i dobrze zakonserwuj.

Kapitan Zbik
30-03-07, 15:52
Mam dokładnie to samo (wkurzające bo zderzak się tłucze na dziurach), w przyszłym tygodniu jadę do znajomego blacharza, podejrzewam jak już wcześniej ktoś wspomniał, że po oczyszczeniu tego miejsca rdzy bedzie jednak trochę więcej niż w miejscu trzymania zderzaka :(