Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : zapach paliwa

maciej29
27-03-07, 17:11
w srodku auta czuje zapach paliwa od czasu jak rure aomy zalozylem moze musze znowu kompa zresetowac bo chyba za duza dawka paliwa co myslicie

Lcfr
27-03-07, 17:28
w srodku auta czuje zapach paliwa od czasu jak rure aomy zalozylem moze musze znowu kompa zresetowac bo chyba za duza dawka paliwa co myslicie

a gdzie ta rure aomy założyłeś??
na przewód paliwowy?

nazwa sugeruje ze dolot zrobiłes (myle sie?)
jezeli tak to moze dostawac wiecej.... ale powietrza....

a zapach paliwa w aucie to moim zdaniem inna przyczyna....

maciej29
28-03-07, 11:57
wlasnie nie moge dosc co jest wyciekow nie ma i zaczal troche wiecej palic a i slabiej idzie

novak
28-03-07, 16:57
U mnie zapach paliwa wynikał tylko i wyłącznie z tego że na korku od wlewu uszczelka postanowiła się zestarzeć <pomimo że ma mniej lat niż ja :P > i jak ją wymieniłem to już jest spokój. Aaaaa czuć było wache tylko jak był zalany do pełna , jak zrobiłem koło 50 km to już był spokój. Może u ciebie jest inna przyczyna :/ ?? , ale ta jest prosta i szybka do naprawienia.

Lcfr
28-03-07, 21:32
wlasnie nie moge dosc co jest wyciekow nie ma i zaczal troche wiecej palic a i slabiej idzie

może sprawdz przewody od wlewu paliwa.....
są pod wlewem w nadkolu pod plastikową osłoną.....
zbiera sie tam bloto i te przewody rdzewieja....
po jakims czasie przerdzewieja i własnie pierwszy objaw to wieksze spalanie (bo wycieka) i własnie zapach paliwa w aucie....
sam tak mialem....

moze to jest rozwiazaniem problemu....

wypadałoby zdjac osłone tych rurek wlewu, wyczyscic to i pojechac na CPN tankowac...
jak beda mokre po tym zabiegu to to własnie...