PDA

Zobacz pełną wersję : Przyczyny braku iskry? PILNE! :/

KtosCalkiemInny
04-07-11, 22:48
Hej,
Zlozylem autko po swapie z d15b2 na d15b7
Wiazka idealna, calutka z innego auta
komp p06
wszystko ladnie popodlaczane

Jedno ale.. Brak iskry
Wymienilem swiece, kable, modul zaplonowy, cewke, palec, kopulke. Dalej kur... nie ma iskry
Jakie jeszcze moga byc przyczyny?
Pilne... bo jest dramat...

Saiti
04-07-11, 23:17
Pomógłbym, ale zaraz pewnie usłyszę, gdzie będzie moje miejsce na cmentarzu.

Komp/immo.

KtosCalkiemInny
04-07-11, 23:19
Siema
Nie uslyszysz, tylko nie dopiekaj,bo mam juz dzis dopieczone na amen.
Komp mogl pasc? On odpowiada za to?Immo nie ma w tym kompie...

Nowy Kubi
04-07-11, 23:25
Jakie jeszcze moga byc przyczyny?
Pilne... bo jest dramat...

Np. brak masy na silniku.

wszystko ladnie popodlaczane

Albo jednak coś się gdzieś omsknęło.
A skrzynka bezpieczników jest Twoja czy z dawcy, może tam czegoś brakuje?

piroman
04-07-11, 23:26
sprawdz czy masz napiecie po wlaczeniu zaplonu na czarno-zoltym kablu w dwupinowej kostce przy aparacie

KtosCalkiemInny
04-07-11, 23:38
Np. brak masy na silniku.
Albo jednak coś się gdzieś omsknęło.
A skrzynka bezpieczników jest Twoja czy z dawcy, może tam czegoś brakuje?

Masy sprawdzone 353536376 razy, przetestowane po 3 skrzynki bezpiecznikow przy silniku i w kabinie. Plus dwa komplety bezpiecznikow/przekaznikow ;(

sprawdz czy masz napiecie po wlaczeniu zaplonu na czarno-zoltym kablu w dwupinowej kostce przy aparacie
A jesli nie ma, bo tego nie sprawdzilem? Wnioskuje, ze nie ma bo w aparacie zaplonowym wymienilem chyba wszystko - modul, cewke itp. A jak sie ma do tego czujnik polozenia walka?

Boniek87
04-07-11, 23:49
a jak przekręcisz kluczyk na zapłon to wogóle cos się dzieje? swiecą kontrolki? rozrusznik chociaż próbuje przekręcic?

KtosCalkiemInny
04-07-11, 23:50
a jak przekręcisz kluczyk na zapłon to wogóle cos się dzieje? swiecą kontrolki? rozrusznik chociaż próbuje przekręcic?
Rozrusznik kreci jak szalony, pompa pompuje, wtryski chodza.Wszystko jest tylko iskry nie ma :(

Boniek87
04-07-11, 23:57
ja tak kiedys miałem w swojej poprzedniej hondzie z silnikiem d15b2 ale wtedy okazało się, że padła cewka. Tylko ze Ty juz cewkę zmieniałes. A na pewno dobrze aparat poskładałes jak zmieniałes moduły i cewki? może cos nie łączy. Moze sprobuj podmienic cały aparat a nie tylko podzespoły

KtosCalkiemInny
04-07-11, 23:59
ja tak kiedys miałem w swojej poprzedniej hondzie z silnikiem d15b2 ale wtedy okazało się, że padła cewka. Tylko ze Ty juz cewkę zmieniałes. A na pewno dobrze aparat poskładałes jak zmieniałes moduły i cewki? może cos nie łączy. Moze sprobuj podmienic cały aparat a nie tylko podzespoły

Wszytko dobrze poskladane.Nie mam od kogo podmienic aparatu.

Saiti
05-07-11, 00:04
Sprawdzić pin po pinie. Jak będzie cacy to komp leży.

piroman
05-07-11, 00:23
jesli cewka i modul sa ok, jest napiecie po zaplonie na aparacie i sa impulsy z kompa sterujace zaplonem, to iskra powinna byc
uszkodzone czujniki w aparacie nie powoduja braku iskry

KtosCalkiemInny
05-07-11, 14:24
Auto zyje.
Przyczyna jest brak napiecia do aparatu zaplonowego, a powodem tego fakt, ze wiazka w silniku to EH3, a kabinowa to EJ2 i sa roznice w kablach...
Do tego brak swiatel tyl, brak kierunkow, brak podswietlenia deski, padl przekaznik od wycieraczek, padla uszczelka pod kolektorem.. ale to juz detale, ktore zrobi sie na dniach.
Jednoczesnie OGROMNE podziekowania za wklad pracy dla nastepujacych uzytkownikow forum, bez ktorych auto by nie jezdzilo:

1) Revoltec CivicKlub.pl - Dzieki ziom za te pol nocy spedzone ze mna i dzwiganie silnika
2) Andrzej CorsaSport.pl - dzieki za garaz i pomoc
3) AndyBreaks Civic5g.pl (ElektronikHonda CivicKlub.pl) za ogarniecie wiazek :) i nieustajace moje telefony
4) Rychulja Civic5g.pl - dzieki Tobie auto nie odpaliloby... Jestes mistrzem w swojej dziedzinie

No i to tyle z listy "za udzial wzieli", pozdrooo :)

Zaldier
05-07-11, 15:55
Maciek, zapomniałeś jeszcze podziękować Saiti'emu ;]

KtosCalkiemInny
05-07-11, 16:56
Maciek, zapomniałeś jeszcze podziękować Saiti'emu ;]

O tak, fakt.
I jeszcze paru osobom, w tym Tobie i tak:
1) Zaldier za kupno lamp, ktore dalo mi srodki na zakup wlasciwej wiazki, jakby nie patrzec bez Ciebie tez autko by nie jezdzilo...
2) Saiti - za zlosliwe komentarze, przynajmniej bylo smiechowo :)
3) ROnin CivicKlub, za wczoraj i dzis :)

Po piwo zglaszac sie na pw :)