Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Zbyt duży spadek napięcia

toomek
03-07-11, 22:32
witam mam taki problem a mianowicie posiadam hanie d13b2 a problem polega na tym ze podczas hamowania i skręcania kierownica jednocześnie , dodam ze posiadam wspomaganie kier. znacznie spadają obroty na tyle ze niemal silnik gaśnie jak do tego mam włączony nawiew to już jest całkiem kiepsko :) prszę o podpowiedzi z góry dzięki i pozdrawiam

Kubuniek
03-07-11, 23:49
Hamujesz i skręcasz kierownicą jednocześnie? Na śniegu przed przejsciem dla pieszych także?

Jak się nie mylę pompa wspomagania potrzebuje energii z paska klinowego obciążającego silnik, nawiew prądu, żarówki stop też. Włącz jeszcze radio ze wzmacniaczem. Może nie zgaśnie

toomek
04-07-11, 18:47
no cos w tym moze byc wymienialem ostatnio pompe wspomagania i byc moze za mocno ja naciaglem :p a jakis miesiac temu regenerowalem przekladnie i przy okazji wymienilem szumiaca pape wspomagania postaram sie ja poluznic i zobacze jaki jest efekt :)

vnv_nation
04-07-11, 18:56
Na śniegu przed przejsciem dla pieszych także?

Po co sie czepiasz? Chyba kazdy na codzien skreca i hamuje? Ja zawsze skrecam i hamuje jednoczescnie np przy parkowaniu, no chyba ze ty inaczej parkujesz?
A co do problemu, to jest raczej normalna rzecza, wiekszy pobor pradu no i obroty spadaja..

Kubuniek
04-07-11, 20:19
Czy ja się czepiam :>? Hamowanie a hamowanie to dwie różne sprawy.. Niech kolega popuści pasek i będzie pewnie ok.

toomek
04-07-11, 22:42
okazalo sie ze jutro mam dzien wolny od pracy i jutro bede mógł popuscic pasek jak tylko pogoda na to pozwoli a potem zdam relacje:)

toomek
05-07-11, 15:07
pasek od wspomagania popuszczony ale objawy nie ustaly :( dalej obroty znacznie spadaja wiec wina musi lezec gdzies indziej moze jakas masa albo alternator macie jakies pomysly?