Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Pomarańczowa lampka silnika

masi0
03-07-11, 18:49
po odpięciu czujnika przy filtrze powietrza, otworzeniu pokrywy, wytrzepaniu filtra, zamknięciu obudowy i podpięciu na nowo wtyczki od czujnika zapaliła się pomarańczowa kontrolka od silnika w lewym górnym rogu wyświetlacza - jakiś błąd w kompie?

- dojade tak do serwsu? 20km?
- co to może być?

Ordi
03-07-11, 19:30
Że tak zapytam - po co odpinałeś czujnik MAF do zmiany filta? Pewnie nic się nie zepsuło tylko wywaliło ci błąd przy odpięciu. Spokojnie dojedziesz na tym do salonu, tyle że pewnie zapłacisz parę PLN za wykasowanie błędów (60-100pln). No, ale za głupotę się płaci :D
W najgorszym przypadku silnik wejdzie w tryb awaryjny ale na tym spokojnie dojedziesz do salonu

TRAFO
03-07-11, 19:33
Trudno powiedzieć, ale spróbuj odłączyć akumulator na jakiś czas. Potem podłącz go z powrotem i sprawdź czy ustąpiło. Czasem to pomaga, ja miałem taką sytuację jak odpiąłem wtyczkę od ustrojstwa przy pedale gazu. Auto postało bez akumulatora przez noc a na drugi dzień było po wszystkim.
W najgorszym razie będziesz musiał nastawić zegar i ustawić na nowo stacje w radiu.

masi0
03-07-11, 20:12
Że tak zapytam - po co odpinałeś czujnik MAF do zmiany filta? Pewnie nic się nie zepsuło tylko wywaliło ci błąd przy odpięciu. Spokojnie dojedziesz na tym do salonu, tyle że pewnie zapłacisz parę PLN za wykasowanie błędów (60-100pln). No, ale za głupotę się płaci :D
W najgorszym przypadku silnik wejdzie w tryb awaryjny ale na tym spokojnie dojedziesz do salonu

na szczescie na gwarancji :D

Ordi
03-07-11, 21:37
Gwrancja nie obejmuje napraw po własnych uszkodzeniach :D
Poza tym zrób tak jak pisze TRAFO - powinno pomóc

masi0
03-07-11, 22:08
Gwrancja nie obejmuje napraw po własnych uszkodzeniach :D
Poza tym zrób tak jak pisze TRAFO - powinno pomóc

hmmm aso musialo byc detektywem gdyby mi byli w stanie udowodnic odpiecie wtyczki, no kaman :)

leonik
03-07-11, 22:14
nie cuduj :P odpinaj aku - powinno działać :)

siemak
03-07-11, 22:18
Przejedz sie po prostu - ok 15-20km - samo minie :)
Mialem dokladnie ta same sytuacje