Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Cieknący szyberdach!

panmisiek
03-07-11, 12:16
Witam.
Mam problem z szyberdachem, przy każdej jezdzie w deszczu przecieka mi szyberdach i nie wiem w czym problem. Doradzi ktoś co mam zrobic? Auto to honda civic 1995 5D.

lukwycz
03-07-11, 20:38
Ale jak Ci przecieka? Leje się do kabiny na fotele?
Zauważ, że szyberdach ma swoje 2 odpływy. Z jakiegoś powodu są one zrobione.

loyek5
04-07-11, 14:52
Witam. A ja ostatnio zauważyłem, że gdy samochód postoi dzień na deszczu, cieknie mi woda na przedni fotel pasażera z prawego górnego rogu przedniej szyby. Czy przeklejenie na nowo szyby coś pomoże?

panmisiek
04-07-11, 21:02
Woda leje się do środka na przednie fotele, a na który to już chyba zależy jak auto stoi. Ktoś mi mówił, że odpływy mogą byc zatkane, ale patrzyłem to nawet znalezdz nie mogę gdzie one są. Ktoś pomoże?

Loyek5 też miałem ten problem, u mnie gumy odstawały, trochę sylikonu, przykleiłem i problem z głowy.

szastal
04-07-11, 21:14
Woda leje się do środka na przednie fotele, a na który to już chyba zależy jak auto stoi. Ktoś mi mówił, że odpływy mogą byc zatkane, ale patrzyłem to nawet znalezdz nie mogę gdzie one są. Ktoś pomoże?

Miałem podobnie, od stania na słońcu trochę smaru dostało się w jeden z odpływów , ja przepłukałem środkiem do odtłuszczania , jak widziałem że leci za przednim kołem znaczy jest drożny, naprawdę to pomaga bo u mnie rozwiązało kompletnie ten problem .

loyek5
05-07-11, 13:38
U mnie też gumy odstają. W takim razie biorę się za silikonowanie. Dzięki :).