Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Nowe amory Civica

bObOrObOl
14-10-04, 23:40
Wreszcie moja bryka dostała dość długo oczekiwane nowe amorki - żółte Koni (regulowane). Wyjechałem z warsztatu na ustawieniu najtwardszym. Wrażenie niesamowite! Auto jeździ rewelacyjnie, ale... nie na dziurawych warszawskich drogach, gdzie wstrząsy są raczej ciężkie do zniesienia. Potem ustawiłem na najbardziej miękko - wrażenia podobne jak przy moich starych fabrycznych amorach. W tej chwili jeżdżę na 75% twardości na przodzie i 50% na tyle. Jest git! Opony mniej piszczą, auto trzyma się drogi rewelacyjnie, mniej obcieram podwoziem, bo mniej buja. Jest mocno twardo, ale - polubiłem to!

P.S. Od roku jeżdżę na krótszych (-35mm) sprężynach Eibacha. Po ich założeniu odczułem dużą pozytywną różnicę w trakcji, ale dopiero teraz jest naprawdę bardzo fajnie.

P.S.2. Przez ten rok i 30 tys. km sprężyny nie skatowały seryjnych amorków - były w niezłym stanie do końca

Pzdr.

http://fotogalerie.pl/fotka/2439891097789080694

lukiasz
14-10-04, 23:45
gratuluje wyboru!! w koncu trafiles w sama dziesiatke bo wydaje mi sie ze zestaw idealny na nasze drogi i do zabawy!!!!

kiedys bede musial sie z toba przejechac i porownac moje zawiesznie czyli teraz amorki bilstein b4 i sprezyny eibacha - 35) z twoimi amorkami!! bo i tak sie szykuje zmiana na nastepny sezon!!

bObOrObOl
14-10-04, 23:54
oczywiście bardzo chętnie i vice versa! :-)

Mystek
15-10-04, 07:12
jakie koszta >?

bObOrObOl
15-10-04, 07:23
1700 za komplet

boomer
15-10-04, 12:53
A skad zalatwiales? Chetnie zorientowalbym sie w cenie kompletu do mojego. Porownuje ceny bo tez takie bede kupowal

bObOrObOl
15-10-04, 13:20
Od znajomego, ale nie wiem czy będzie jeszcze miał - spytam.

LIO
15-10-04, 15:41
lukiasz B4 to zwykly czarny amorek, odpowiednik seryjnego, dobry do seryjnej sprezyny, do obnizonego gorzej z wlasciwosciami jezdnymi, aczkolwiek bardzo wytrzymaly.

lukiasz
15-10-04, 15:59
lukiasz B4 to zwykly czarny amorek, odpowiednik seryjnego, dobry do seryjnej sprezyny, do obnizonego gorzej z wlasciwosciami jezdnymi, aczkolwiek bardzo wytrzymaly.

wiem ale na razie tylko na to bylo mnie stac tym bardziej ze kupilem taniej ze znizka wiec jest a co bedzie to sie okaze na razie nie chce mi sie tych sprezynek zakladac bo zimno hehe

TENCIO
15-10-04, 19:43
Od znajomego, ale nie wiem czy będzie jeszcze miał - spytam.
podpisuje sie pod tym, bo tez mnie interesuje ten kontakt na "po nowym roku".

Peter
15-10-04, 20:51
Gratulacje! Też czekam na moje amory i sprężyny KONI -35mm regulowane. 8)