PDA

Zobacz pełną wersję : odnośnie aparatu zapłonowego

wlochu81
26-03-07, 18:03
cześć!
mam pytanie odnośnie założenia "popychadła" w aparacie zapłónowym przy moim silniku d15b3(gaźnik), mianowicie przed palcem rozdzielacza w aparacie jest taka nakładka na wałku z czterema wypustami , która podczas pracy silnika przechodzi przez taki element w kształcie litery C znajdujący sie za tą nakładką!i teraz niewiem czy ustawić to popychadło w taki sposób aby w momencie zakłądania 2 wypusty z nakładki mijały sie z ramionami tego "C" czy w jakiś inny sposób? brak mi pomysłów! trudno mi wyjaśnić tą sytuację ale może ktoś sie orientuje jak to powinnobyc

Lcfr
26-03-07, 22:17
jakbys jakas fote zrobil to by sie sporo "rozjasnil " ten opis...

wlochu81
27-03-07, 09:00
postaram sie dziś po pracy zrobić fotki! powinno się wtedy troche rozjaśnić :) :)

[ Dodano: Wto 27 Mar, 2007 ]
kurcze niemam jak jeszcze zrobić fotek, ale może przybliże Ci o co chodzi:)
w momencie gdy 1 tłok dostaje zapłon , to czy 2 magnesy(jeden na wałku, drugi przykręcony do aparatu) mają być w pozycji "styku" czy mają być przed nim lub po nim? czy ma to jakieś znaczenie?

[ Dodano: Czw 29 Mar, 2007 ]
a więc zawiozłem samochód do elektryka ...a tu zonk! diagnoza troche mnie dziwi: "to chyba moduł" bo auto po odpaleniu popracuje 3-4 min traci iskrei gaśnie! przecież gdyby był to moduł to od początku by nie było iskry! może to cewka??? ja już zgłupiałem...