Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Blokada skrzyni biegów typu bear lock - da radę zrobić anodowanie?

Hubert Multana
02-07-11, 13:30
Posiadam w swoim samochodzie blokadę skrzyni biegów, tzw. bear lock. Jest to metalowy bolec, który blokuje lewarek skrzyni biegów bez możliwości zmiany jego położenia. Problem jest jednak taki, że nie wygląda on już zbyt estetycznie. Chciałbym jakoś go zregenerować, najchętniej pod kolor gałki zmiany biegów, która zaliczyła anodowanie w czerwień. Da się takie coś zrobić? Bolec wykonany jest z jednego kawałka metalu, pierwotnie był wypolerowany na coś w rodzaju chromu.

Infi
02-07-11, 16:38
anodowanie dotyczy aluminium i to nie wszystkie stopy sa na to podatne. z metalami masz inne uslugi galwaniczne cynkowanie, chlorkowanie, miedziowanie, zlocenie srebrzenie itp ale raczej nie znajdziesz nic co ci "pokoloruje" stal na czerwono.

reaktor
04-07-11, 16:57
Taki bolec jest malo skuteczny,daje zludne poczucie bezpieczenstwa,ja bym sie tego pozbyl

Hubert Multana
04-07-11, 20:24
Taki bolec jest malo skuteczny,daje zludne poczucie bezpieczenstwa,ja bym sie tego pozbyl

Jak dla mnie to nawet możesz zostawiać auto otwarte na mieście, bo co po mieć jakiekolwiek poczucie bezpieczeństwa ;).

Son - Goku
04-07-11, 21:08

Bez sensowna wypowiedz.

Jak ma to niech go używa. Zawsze to parę czasu zabiera gdy ewentualnie ktoś był by zainteresowany.

Filco8
17-11-15, 14:01
redaktorze powiedz to m.in. tym osobom http://niedzwiedz-lock.pl/o-nas/proby-kradziezy :P Sam też mam blokadę i już swoje zadanie wykonała, bo wybite szyby może i miałem, ale auta nie zwinęli.