Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Civic z 26 tyś km?

Michal8
02-07-11, 10:31
Witam co myślicie o tej aukcji?

http://moto.allegro.pl/civic-ideal-zagladnij-bo-warto-i1684446226.html

Moim zdaniem podejrzane? Możliwe żeby był taki przebieg?

Kiedyś się spotkałem z autem 14 letnim który miał przegieb 20 tyś udokomentowany.

martin1988
02-07-11, 10:49
Powiem szczerze - szanse na to, że ten przebieg jest oryginalny, są jak wygrana w Lotto :confused: Spotkałem się z przypadkiem, że licznik w Civic'u 5D był przekręcony na 167 000 km, ale śrubki były pomalowane na żółto żeby wyglądał na oryginalny. Handlarze mają swoje sposoby na doprowadzenie auta do takiego stanu.

xandu
02-07-11, 10:50
na ostatnim zdjęciu widać, ze cyfry na liczniku przebiegu nie ustawiaja sie idealnie rowno, wiec wiedz ze cos sie dzieje :)

mafia35
02-07-11, 14:15
Niekoniecznie, u mnie licznik nie był cofany, bo zakupiony samochód był z rodziny i czasami też się nierówno układają cyfry.

Starstruck
02-07-11, 14:30
Jak dla mnie jest to mega nierealne :).

vnv_nation
02-07-11, 15:21
Jakby to auto mialo taki przebieg to juz dawno by nie stalo w ogloszeniu. Zadzwon do tego handlarza i spytaj go skoro jest taki pewny 100% tego przebiegu, to niech ci napisze oswiadczenie i podpisze a jak okaze sie ze sklamal to wyplaci ci odszkodowanie. Nie wierze ze by sie zgodzil pojsc na takie cos..

Duhon86
02-07-11, 15:25
28tys to się w rok da zrobić, a co dopiero przez 14 lat.. ludzie to mają tupet.

skolopendra
02-07-11, 15:42
wszystko jest możliwe

jasiek09
02-07-11, 16:23
Ciekawe jak wygląda w środku, trzeba by zdjąć pokrywę i obejrzeć :p:p i czy jest jeszcze pasek na 1szy montaż. :cool::cool: chyba że ktoś zmienił żeby się nie zerwał podczas stanie w garażu hehe

augustflacha
02-07-11, 16:29
wszystko jest możliwe

zgadzam się...moja matka w Luksemburgu ze 3 lata temu kupiła opla corsę z 1995r. i miał przejechane coś ok 15.000 co było widać po aucie a jak w tym roku sprzedawała to miał coś koło 20.000, czuli 16 letnie auto z takim przebiegiem!!!...tam na zachodzie są auta z takimi przebiegami bo jest to np. trzecie auto w rodzinie...pzdr

kazik2_h9w3
02-07-11, 16:29
wszystko jest możliwe
Zgadza się sam się spotkałem z autem z takim przebiegiem ale było to auto jakiegoś dziadka i dość długi czas swojego żywota spędziło w garażu

vnv_nation
02-07-11, 16:42
zgadzam się...moja matka w Luksemburgu ze 3 lata temu kupiła opla corsę z 1995r. i miał przejechane coś ok 15.000 co było widać po aucie a jak w tym roku sprzedawała to miał coś koło 20.000, czuli 16 letnie auto z takim przebiegiem!!!...tam na zachodzie są auta z takimi przebiegami bo jest to np. trzecie auto w rodzinie...pzdr

Nie twierdze ze takie auta sie nie zdarzaja, tyle ze to sprzedaje handlarz, a on dobrze zdaje sobie sprawe z tego co robi i glupi nie jest.. i jakby to auto faktycznie mialo taki smieszny przebieg to napewno sprzedawalby go za znacznie wieksza sume. Przeciez 20tys to to auto jest dopiero ledwo dotarte..

Nemereth
02-07-11, 17:04
Zadzwon do tego handlarza i spytaj go skoro jest taki pewny 100% tego przebiegu, to niech ci napisze oswiadczenie i podpisze a jak okaze sie ze sklamal to wyplaci ci odszkodowanie. Nie wierze ze by sie zgodzil pojsc na takie cos

A Ty podpiszesz mi taką umowę? Ja zaraz potem pójdę nakombinować w aucie a później na przegląd... wypłacisz odszkodowanie?

krzychu11
02-07-11, 17:12
Nie zmienia to faktu, że cieżko uwierzyc w taki przebieg..

thievsto
02-07-11, 17:18
taki przebieg jest mozliwy... ostatnio znajomy opowiadał mi o aukcji gościa, który kupił malucha, przejechał nim z tyskiej fabryki do domu [kilkanascie km] i tyle przebiegu miał ;) jedynie opony byly wymieniane bo popękały po jakimś czasie ;)

sam widziałem kiedyś na giełdzie mitsu colta z przebiegiem kilka czy kilkanascie tys. km przejechane, niby od jakiegoś dziadka, wszystkie dokumenty były i po samym aucie było niemal czuć fabrykę :)

rafal86
02-07-11, 18:01
gdyby faktycznie miał taki przebieg to by i cena była odpowiednio większa. Ale jak ktoś zauwazył handlarz glupi nie jest i wie jak kit wcisnąc. Co nie zmienia faktu ze takie rzeczy sa mozliwe. Sam widziałem kiedys bodajże w Polanicy albo Dusznikach na osiedlu Civica 2gen z którego wysiadał siwy staruszek. Zero rdzy, autko całkiem seryjne a przebiegu miał niecałe 60tys:) chciałem sie zamienić za swoje d13 ale nie chciał:p

DK-honda
02-07-11, 18:31
buhahahahhaha. Od roku sciagam civici z zagranicy i powiem ze zadkoscia jest spotkanie auta ktore ma przebieg ponizej 200 tys km. Za to wchodzac na allegro zadkoscia jest spotkanie auta ktore ma przebieg powyzej 200tys km. Hmmm ja nie wiem jak ci ludzie to rogbia ze wszystkie auta z allegro maja 100tys km przebiegu , pochodza od pierwszego wlasciciela , nie palacego , dziadka 90 letniego itd. :D

billiejoe
02-07-11, 18:39
A wystawił za cenę jak taki który ma z 200k :D

vnv_nation
02-07-11, 21:14
A Ty podpiszesz mi taką umowę? Ja zaraz potem pójdę nakombinować w aucie a później na przegląd... wypłacisz odszkodowanie?

Widze swoje posty musza zaczac pisac z dopiskiem "nie dotyczy upierdliwca Nemereth". Nie bede odpowiadal na twoje pytania i zaczepki wiec mozesz sobie darowac wszelkie posty w moim kierunku bo beda ignorowane.

djwafel
02-07-11, 21:30
Na pewno te auto nie ma tych 28 tys. Po pierwsze byłby dawno sprzedany, po drugie za tanio, po trzecie rocznie musiano jeździć tym autem 2 333 km. A to jest prawie nic.

Starstruck
02-07-11, 21:53
Trafiają się takie auta, ale to na pewno nie są civici :). Wujek miał Audi 80 z 1987 roku, które oryginalnie miało w 2009 roku 130.000 km :). Ale w tego civica nie wierzę :p

pudelnh
03-07-11, 01:39
Przed kupnem swojej Hanki byłem na przeglądzie u pewnego pana, który kupił dość dobrze utrzymana Toyote Corolle.
Auto stało przed jego zakładem i nie powiem wyglądało na bardzo zadbane, mimo ze było 20-paro letnim klockiem.

Okazało się potem ze auto ma 26 lat (na tamte czasy rok produkcji '84) i pan z serwisu kupił je z przebiegiem 18tys. km od pierwszego właściciela, który nabył to auto za komuny w Peweksie.
Kiedy sprawdzałem swoja Hankę Toyota miała przejechane aż 44k a nowy właściciel przyznał się ze zapłacił za nią 4 tys złotych :)

Okazje się trafiają ale to 5D wygląda mi na przekręt. Ja bym nie puścił za 12k auta z przebiegiem 1 rocznego samochodu.

Po pierwsze sprowadzanie z rzeszy. Jakby to było auto polskie, salonowe a historia jego życia wyglądałaby jak powyżej to jeszcze bym uwierzył w ten przebieg.
Pod drugie handlarz, nie jest zarejestrowane w pl wiec bajki ze "dobrze sie prowadziło jadac do polski, nic nie stukało" można w D wsadzić.

Dissnej
03-07-11, 10:37
Jakby nie było od handlarza to może bym uwierzył bo takie przebiegi (prawie nigdy ale jednak) się zdarzają. Taki Civ w Polsce jest przeważnie jedynym samochodem w rodzinie i jest do wszystkiego a na zachodzie zdarza się, że jest 2, 3 a nawet 4 autem w domu i może służyć do jazdy po bułki ale to prawie nie realne trafić taki egzemplarz i jeszcze za taką kasę.

Nowy Kubi
03-07-11, 11:27
Nie mówię żeby wierzyć, ale jakbym chciał kupić to przynajmniej bym zadzwonił, już po tym widać jak kto gada. A jak normalnie gada, to bym sprawdził a nie wyrokował. A tutaj sami specjaliści fusowróżbici :rolleyes:
Mój dziadek ma auto z 2002 r z przebiegiem 8 tys.
Moja ciotka 2 lata temu sprzedawala Civica tez 99r. przebieg miało 58 tys (salon, krajowe, bezwypadkowe, wszystko w ASO - nawet rozrząd po 6 latach). Wystawiałem nawet na forum za cenę "odpowiednio większą" jak to piszecie. Gruzy wtedy chodziły po 15 tys, wystawione było 20 i nikt nawet tu nie zapytał. Więc jak wiecie jak sprzedać dziś 12 letnie auto za cenę "odpowiednio większą" to ten handlarz z pewnością skorzysta na Waszych radach, życzę powodzenia.

Auta się zdarzają, a nikt rozsądny nie kręciłby auta na taki przebieg, bo to bez sensu, właśnie dlatego, że nie realne. Auta z tego rocznika są od 7 tys, to kosztuje 12 więc ile jeszcze ma być większa, żeby ktoś zapłacił tyle za stan auta?

nikog0
03-07-11, 12:16
Mi się rzuciła w oczy klapa tylnego bagażnika (montowana do 98 roku), w aukcji pisze że to rok 1999, a klapę ma przedliftową? chyba że zespawany z dwóch :) to oznacza że coś nie tak jest, też idealnie czysty silnik...

Starstruck
03-07-11, 12:27
Może początek 1999 roku i jeszcze nie załapał się na lifting?

nikog0
03-07-11, 12:43
Może początek 1999 roku i jeszcze nie załapał się na lifting?
być może, ale nigdy nie widziałem roku 99 w przedliftem..

Nowy Kubi
03-07-11, 12:53
Przecież przed liftem nie miały chromowej listwy. Klapa jest jak najbardziej poliftowa jak i całe auto. Lifting był już w 97.

Jeszcze co do ceny, auto jest niezarejestrowane, więc pewnie jeszcze opłaty, bez klimy i najsłabsze 75 KM. Więc ile ma kosztować, nawet z takim przebiegiem?

Starstruck
03-07-11, 12:56
Jemu chodzi pewnie o ten "lifting", gdzie trzecie świtało stop poszło na górną część szyby

Timo-hg
03-07-11, 13:22
Ja przywiozłem z niemiec merca z 99roku z przebiegiem 36tys km za 2,5k euro - mial jeszcze folie na tylnych siedzeniach a podnosnik do kol nie byl nigdy wyjmowany z bagaznika, jedyne co bylo ruszane w serwisie to wyciagniete radio i odpiete kable od niego, bo dziadek ktory nim jezdzil lubial posluchac w garazu, zapomnial wylaczac i rozladowywal akumulator.. wszystko sie da kupic jak sie ma odrobine szczescia ;)

dreju
03-07-11, 13:33
Można zadzwonić do gościa, poprosić o vin auta. Potem telefon do aso i sprawdzić jego historię, przy jakim przebiegu ostatnio było coś przy nim robione.

nikog0
03-07-11, 20:17
Jemu chodzi pewnie o ten "lifting", gdzie trzecie świtało stop poszło na górną część szyby
tak, dokładnie, chodzi mi o 3-cie światło stop, w roczniku 1999, 2000 i 2001 zawsze było u góry tylnej szyby, to był chyba drugi facelifting.

Nowy Kubi
03-07-11, 22:39
W Niemczech nie podają roku produkcji tylko Erstzulassung (na nasze formalnie odpowiada pierwszej rejestracji) także spokojnie może być 98/99.

Hoze
03-07-11, 23:01
Rodzice mojego kumpla (już po 60-stce) mają od nowości Corollę 5d E12 1.4 z 2002 roku, w tej chwili przebieg wynosi...31 tys.km!!!!, ale to auto jest używane w małej miejscowości, do pracy ojciec kumpla ma 0,5 km, więc chodzi z piechty, a mama kumpla nie ma prawka, auto jeżdżone średnio dwa razy w tygodniu do sklepu (1 km od domu) i na działkę (3 km od domu), poza tym całe dnie stoi w garażu:D. Tak więc takie cuda są możliwe, ale nie od handlarzy za niewielkie pieniądze.

Kubuniek
03-07-11, 23:40
Mój ojciec niedawno kupił kupione w polsce uno z 2000 roku z przebiegiem 45tys. Jeździła nim jakaś kobieta. W środku jeszcze nowością pachniało. Wszystko idealnie czyste. Też uważam, ze wszystko jest możliwe.

vnv_nation
04-07-11, 11:27
No wlasnie... uno. Tyle ze co trzecie uno jest wlasnie takie, bo za duzo chetnych i tak na te auta nie ma :D
Generalnie powiedzmy ze jest teoretyczna mozliowosc znalezc auto z takim przebiegiem, ale w przypadku tej hondy napewno tak nie jest. Sprzedaje to auto handlarz i to powinien byc wystarczajacy argument.

billiejoe
04-07-11, 11:29
Klepieta w tym temacie jak kobity po dupie ;) Ktoś dzwonił, rozmawiał, chętnie usłyszę bajeczke reżyserowaną na taki przebieg...

RRa
04-07-11, 15:49
w opisie dodatkowym pisze 23kkm w ramce 28kkm w myslach ma 128kkm a przejechane ma 250kkm T_T

28kkm przebiegu to moze radio ma :mad:

csjabolcs
04-07-11, 19:31
Da się, da... mój drugi civic robi miesięcznie może z 250 - 300km. Moja dziewczyna jeździ nim do pracy jakieś 700-1000m, a na dłuższe trasy i zakupy jeździmy moim, więc możliwe są auta z takim przebiegiem.

vnv_nation
04-07-11, 21:16
Da się, da... mój drugi civic robi miesięcznie może z 250 - 300km. Moja dziewczyna jeździ nim do pracy jakieś 700-1000m, a na dłuższe trasy i zakupy jeździmy moim, więc możliwe są auta z takim przebiegiem.

Mam wrazenie ze przeczytales tylko pierwszy post z tego watku :D

endriu21
04-07-11, 22:11
przebieg przebiegiem co nie znaczy ze przez te ponad 20tysi nie został przejechany np przez walec. albo licznik poleżał parę lat w garażu nie kręcony na półce a teraz akurat się przydał to sobie wsadził do tego autka hehe

zakit
05-07-11, 10:23
moze 260 a nie 26 ;)

pwl
05-07-11, 21:18
Moja dziewczyna jeździ nim do pracy jakieś 700-1000m,

To warto odpalać samochód na taki dystans? Ja do garażu mam 400m :rolleyes:

vtec
05-07-11, 21:33
To auto wygląda bardzo przyzwoicie, cyferki są prosto-chyba to normalne, że ostatnia nie jest idealnie w linii no nie? Nawet jakby ten samochód miał 100k więcej to i tak warto wg. mnie. O ile nie jest po powodzi żadnej itp. Ale to łatwo sprawdzić.

csjabolcs
10-07-11, 13:30
To warto odpalać samochód na taki dystans? Ja do garażu mam 400m :rolleyes:
My auta pod nosem mamy, ale jak się ktoś wszędzie lubi spóźniać (jak to kobiety) i chodzi na 10cm szpili to nawet do kibla bym autem jeździł na jej miejscu;d

Lucas.FK2
10-07-11, 20:31
Wyglada przyzwoicie,ale to łatwo sprawdzić. Zdjąć gumową osłonę z tylnego nadkola i zobaczyć jak to wygląda. Kierownica w angielkach nie była mocnym punktem no i po trzecie podsufitka. 12 letni samochód także nie ma co oczekiwać,żeby pachniało nowością,skoro 4 letnie UFO mojego ojca juz nie pachnie.
Nawet jak ma 100 do przodu to też spoko. Shcoopek ma 1.5 Econo który ma 80.000 przebiegu,wszystko jest możliwe.