Zobacz pełną wersję : Duze spalanie gazu:/
Mam od 2 tygodni honde civic 1.4 is 90km 98r. z zwykłym gazem(nie sekwencja). Dzisiaj przy prędkosciach 90-140km/h spalił mi 15l gazu przy oszczednej jezdzie(80-100km) poszło 12l gazu, a tydzień temu załałem 33l. i przejechałem 334km. czy takie cos jest normalne?? kupiłem te samochodzik bo sadziłem ze jest oszczędny a tu taka nie miła niespodzianka:(
i jeszcze skaczą mi obroty jak samochod sie odpali albo zatrzyma po jezdzie. przy odpaleniu ma 500obr. czasami niecały 1000, a po przejechaniu sie spada prawie do zera że ledwo co "pyrka".
bunkerites
02-07-11, 09:36
swiece filtry i przewody WN to podstawa przy instalacji gazowej...kiedy zostaly wymienione?
I regulacja gazu napewno też by się przydałą
padla sonda lambda. To bardzoooo czesto sie dzieje jak sonda otrzyma gaz. Sprawdz czy przypadkiem nie miales wymienianej wczesniej sondy na jakis zamiennik gdyz one padaja jak muchy. Proponuje ci kupic uzywana sonde orginalna w 100% sprawna za jakies 35zl i bedziesz mial spokoj. Nie wymieniaj zadnych swiec ani przewodow gdyz one sa sprawne. Gdyby cos z nimi bylo nie tak to na gazie byly by jaja i napewno tyle wiecej auto nie zaczelo by ci palic. Jak cos to mam sporo sondlambda. Gdybys potrzebowal wiecej pomocy na temat gazu to pisz smialo moj nr gg to 10062851
bunkerites
02-07-11, 22:15
sprzedajesz stare sondy i chlopakowi wciskasz ze ma padnieta...obstawiam na to co napisalem wyzej.,..
vnv_nation
03-07-11, 19:26
Nie wiadomo jak ma ten gaz podpiety, skoro nie ma sekwencji to moze w ogole na srubke tylko i wtedy sonda nie bierze udzialu w niczym przy jezdzie na gazie.
sprzedajesz stare sondy i chlopakowi wciskasz ze ma padnieta...obstawiam na to co napisalem wyzej.,..
Przeczytales gdzies ze to moga byc swiece i przewody i teraz tak pieprzysz. Jak sie nie znasz na gazie to nie gadaj. Co maja swiece i przewody do gazu??Padniete swiece i przewody objawiaja sie zlym odpalanie, paleniem na 3 gary , zwiekszeniem spalania max o 1 - 1.5 lita a nie o 7 litrow. Sluchaj osoby ktora pisze to co gdzies wyczytala albo tata jej powiedzial albo osoby ktora pare dziesiat hond juz zagazowala.
Sprawdz sonde i najlepiej jedź na regulacje i sprawdzenie szczelności instalacji. Ja miałem nieszczelność i też zdziwiłem się jak mi 18 łykło gazu o.0
bunkerites
04-07-11, 15:14
Przeczytales gdzies ze to moga byc swiece i przewody i teraz tak pieprzysz. Jak sie nie znasz na gazie to nie gadaj. Co maja swiece i przewody do gazu??Padniete swiece i przewody objawiaja sie zlym odpalanie, paleniem na 3 gary , zwiekszeniem spalania max o 1 - 1.5 lita a nie o 7 litrow. Sluchaj osoby ktora pisze to co gdzies wyczytala albo tata jej powiedzial albo osoby ktora pare dziesiat hond juz zagazowala.
nie denerwuj sie bo zylke w glowce peknie i bedziesz mial wylew:)
osoby ktora pare dziesiat hond juz zagazowala.
i ta osoba twierdzi
Co maja swiece i przewody do gazu?
:confused:
Ja się nie wiele wyznaje ale przez gaz świece się syfią i trzeba je przeczyścić albo najlepiej wymienić. Co do przewodów nie mam pojęcia.
dzisiaj bylem u gazownika i wyregulował mi gaz. zalałem 16l gazu przez 60km jechałem okolo 110-120km/h na nie wyregulowanym gazie, pozniej 60 km na wyregulowanym gazie i cisnałem 120-150km/h przejechałem juz 150km i gaz dopiero zaczyna sie konczyc:) wkoncu jest tak jak powinno;););) dzieki wszystkim za porady:)
bunkerites
06-07-11, 18:12
sprawdz dla swietego spokoju filtr powietrza i filtr gazu...
filtr powietrza byl 'wyjezdzony" i juz go zmieniłem jak jechałem wyregulowac gaz.a gazu jest ok.
bunkerites
07-07-11, 21:19
wiec luzik :)..pozdro i bez awaryjnej jazdy hania