Zobacz pełną wersję : Przekladka kierownicy
Black Rider
26-03-07, 12:16
Witam
zastanawiam sie czego bym potrzebowal na przelozenie kierownicy w civicu 6 gen hb 5d
i czy wogule oplaca sie z tym bawic...
czego bym potrzebowal na przelozenie kierownicy w civicu 6 gen hb 5d
z lewej na prawą? :aloha:
klucz nasadowy 19
Black Rider
26-03-07, 23:50
a teraz widze ze niesprecyzowalem sory z UK na PL
chodzilo mi generalnie co trzeba wymienic poza deska rozdzielcza
było chyba coś na ten temat, generalnie stwierdzili że nie ma sensu bo do wymiany jest wszyyyystko, a do tego jakieś problemy z grodzią między kabiną a silnikiem. Cała elektryka, fotele, boczki, no generalnie wszystko. A VI gena jest coraz tańsza i myśle że nie ma sensu bawić się w przekładanie.
Nie no kierownicę z UK do auta PL można przełożyć bez problemu... :P
ale w takim razie co by to było zapytanie?? Przełożyć kierownice z UK do PL? a one się czymś różnią?? Chyba nie rozumim...
Black Rider
28-03-07, 11:13
dobra poddaje sie.
Chyba sie niedowiem co potrzebuje z mechanicznych czesci zeby sprowadzony civic z angli mial kierownice po prawidlowej lewej stronie
Mi się wydaję, że na piwszy rzut oka przynajmniej takie rzeczy:
Potrzeba kokpit, przełaczniki przy kiery, bo są odwrotnie.
Do tego cały układ kierowniczy praktycznie, bo kiera inaczej idze, do tego w angliku tam gdzie kiera będzie wchodzić do komory silnika są już inne rzeczy, więc w komorze silnika też praktycznie wszystko trzeba przełożyć, a pewnie większość części wymienić, bo przewody, mocowania, kable pewnie nie będą pasować.
Podsumowująć musisz mieć pół auta od kokpitu do przodu z wersji europejskiej i wtedy będziesz miał wszystkie części.
Ale ja sobie tak pisałem na oko. A jak naprawdę chcesz się dowiedzieć, to użyj szukaj, bo był dokładnie taki sam temat i trochę się tam ludzie rozpisali