Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : domykanie i otwieranie szyb z pilota

kubu89
30-06-11, 00:39
Witam
Mam Civica 4d 6gen z 4 elektrycznymi szybami oraz centralny z alarmem sterowany z pilota. Chciałbym zrobić tak żeby móc otwierać bądź domykać szyby z pilota. I stąd moje pytanie: czy to jest możliwe w tym przypadku? Jeśli tak to co muszę kupić jeszcze żeby to zrobić? czy skoro w pilocie posługuję się jednym z dwóch przycisków to czy ten drugi mogę właśnie zaprogramować pod tą funkcję domykania-otwierania szyb? Dzieki za pomoc:)

P.S.
Co sądzicie o scyzorykach z allegro? Warto przekładać wszystko do niego? To prawda, że szybko się w nich wyrabia ta sprężynka odpowiedzialna za chowanie i wyskakiwanie kluczyka z obudowy?

kris00011
01-07-11, 10:55
Potrzebujesz dodatkowo moduł domykania szyb. Ogólnie fajna sprawa. Patrz tutaj http://moto.allegro.pl/listing.php/search?sg=0&category=3&string=modu%C5%82+domykania+szyb

Co do scyzoryków ja ogólnie nie polecam. Ojciec ma scyzoryk przy aucie i sprężynka mu się już tak wyrobiła, że każde delikatne "puknięcie" w kluczyk otwiera go. Dodatkowo kluczyk jest cały luźny w tej obudowie i tylko czekam aż po przekręceniu zostanie mu w stacyjce ;)
Pozdrawiam

kubu89
01-07-11, 16:40
i co jak kupie ten modół to wystarczy go podpiąć pod centralny? odnośnie scyzoryków to też tak słyszałem i zapytałem się dlatego, że być może usłyszałem nieobiektywną opinie. Ale wynika z tego, że to chyba normalka:)
Dzięki za odpowiedź i pozdrawiam

Wojtec12345678
01-07-11, 17:38
Powyższy moduł jest tylko do zamykania a nie zamykania/otwierania

kubu89
02-07-11, 00:18
bo mi chodzi o to żeby móc zrobić np. tak że ten drugi przycisk który mam w pilocie bez funkcji zrobić do tego, że jak właśnie przytrzymam to się zamkną bądź otworzą bez otwierania samego samochodu.

ppm702
02-07-11, 10:38
jeśli masz przycisk bez funkcji to nic z nim nie zrobisz. Jeśli on jest funkcyjny do np dwóch dodatkowych kanałów w alarmie to jest to wykonalne. Pytanie jaki masz alarm

kubu89
02-07-11, 21:02
przyznam, że za bardzo nie wiem jaki mam alarm, ponieważ już kupiłem z nim samochód i za bardzo się nie orientuje jaki to jest