Zobacz pełną wersję : CB radio + zestaw głośnomówiący = 1głośnik?
jozek_marek
29-06-11, 23:43
Jak w temacie.
Czy ze strony fizyki jest możliwe połączenie 2 sprzętów pod 1głośnik? Nie będzie spięć?
Problem tkwi w tym, że nie chcę zakładać nowego głośnika dla zestawu głośnomówiącego (na głośnikach z radia głos jest za bardzo stłumiony).
RACZEJ nie, (niech tu ktoś to potwierdzi :P ), ale zawsze mozesz dać diody prostownicze, tam jest prund stały.
jest to możliwe, ale trzeba odseparować źródła tak, żeby załączenie jednego wyłączało drugie. Np. aktywacja zestawu głośnomówiącego wyłącza CB radio. Jest o dość proste do zrobienia.
Rozumiem, że chcesz na głośnik od CB radia wprowadzić głos z zestawu głośnomówiącego?
jozek_marek
03-07-11, 09:48
Rozumiem, że chcesz na głośnik od CB radia wprowadzić głos z zestawu głośnomówiącego?
Nie do końca. Mam zamontowany zewnętrzny głośnik i podpięty pod CB.
Początkowo na postoju rozmowa przez zestaw stwarzała pozory, że podczas jazdy kiepsko będzie słychać rozmówcę (głośniki z radia). Pozory myliły i jest dobrze. Ale głośnik, który mam podpięty pod CB jest podobno stworzony pod zestawy głośnomówiące, więc można by było wykorzystać jego potencjał.