Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Prostszy sposób modu zegarka !!

RazoR91
29-06-11, 21:51
Witajcie:)
Mam dla was ułatwienie:o, dla tych którzy chcą sobie zrobić mod zegarka i intensywnym swieceniem cały czas. Gdzies wyczytałem że trzeba trochę rozebrać aby dostać się do tego właściwego kabelka (czerwono-czarny o ile się nie mylę :rolleyes: )
Ostatnio wymieniałęm radio z jakiegos kaseciaka na radio CD, moje nie potrzebowało takiej aluminiowej ramki jaką miałem u siebie wiec wyjąłęm ją i zobaczyłęm piękny widok, bo dostęp do kabelków nigdy nie był szybszy :)

http://imageshack.us/photo/my-images/31/20110627.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/31/20110627.jpg/

Wystarczy wyjąc radio i tą aluminiową ramkę także i juz spokojnie mozemy obcinac kabelek o ile wiemmy jaki :rolleyes:

Inside4
29-06-11, 22:17
A w 5 gen też tak można?

RazoR91
29-06-11, 22:26
nie mam pojęcia :rolleyes: wiem, ze mozna wgl zmienic zegarek od jakiegos renaulta lub peugota. ALe Prawdopodbnie tez da się zrobić ten mod z zegarkiem ale poszukaj do V g :)

pablo_020
29-06-11, 22:27
Pod warunkiem, że nie są pozaginane blaszki w kieszeni radia :)
W innym przypadku żeby wyciągnąć tą "aluminiową ramkę" trzeba rozkrecić konsole zeby z drugiej strony po odginać te blaszki :D

No chyba ze kieszeń idzie na smietnik to wtedy można ją wyciągnąć po prostu ja gnąc cała

RazoR91
29-06-11, 22:30
troche szarpania było z ta ramką, ale w konsoli odgiołem te blaszki i później przy wyjmowaniu trochę pogięta była, ale wystarczyło odgiac tak żeby było dobrze i jest jak nowa ;)

Nemereth
30-06-11, 00:32
Pod warunkiem, że nie są pozaginane blaszki w kieszeni radia
W innym przypadku żeby wyciągnąć tą "aluminiową ramkę" trzeba rozkrecić konsole zeby z drugiej strony po odginać te blaszki
Śrubokrętem normalnie można je odgiąć :)
ze mozna wgl zmienic zegarek od jakiegos renaulta lub peugota.
Skąd to wiesz? Swojego czasu był temat na forum odnośnie zegarka i co monżna z nim zrobić to nie pamiętam, żeby taki hasło pada. Jedynie przecinanie kabla i podkładanie foli. Swoją drogą niektórzy zastanawiali się jak przełożyć z Astry clock ;) To co mówisz jeśli jest prawdziwe mogłoby być ciekawe.

orzech85
30-06-11, 11:51
A w 5 gen też tak można?

Oczywiście tak. W 5 gen również jest ten kabelek. I z tego co pamiętam również czarno czerwony.

marcinkovsky
30-06-11, 11:55
Zgadza sie. Ja to zrobilem tradycyjnym sposobem, zajelo mi to 3 minuty. Kwestia tylko sciagnac obudowe zegarów (2 srubki i chyba 4 zatrzaski). A modzik bardzo przydatny, a wcale w nocy nie oslepia ten zegarek.

Inside4
30-06-11, 12:02
Oczywiście tak. W 5 gen również jest ten kabelek. I z tego co pamiętam również czarno czerwony.

Dzięki

RazoR91
30-06-11, 20:00
Śrubokrętem normalnie można je odgiąć :)
Skąd to wiesz? Swojego czasu był temat na forum odnośnie zegarka i co monżna z nim zrobić to nie pamiętam, żeby taki hasło pada. Jedynie przecinanie kabla i podkładanie foli. Swoją drogą niektórzy zastanawiali się jak przełożyć z Astry clock ;) To co mówisz jeśli jest prawdziwe mogłoby być ciekawe.
Czytałem gdzies tutaj że z jakiegos Peugota lub Reni pasuje zegarek, ponadto ma terometr :eek: i to da się zrobić, jak miałem plan kupić EG to chciałem to zrobić, ale plany się zmieniły i mam EJ ;) Ale powtarzam, tutaj na foum na 100% to jest

Inside4
30-06-11, 20:51
Z 5 gen
http://civic5g.pl/viewtopic.php?t=7414

RazoR91
30-06-11, 23:27
Ale co najważniejsze: Da się !:o

pablo_020
01-07-11, 00:34
Śrubokrętem normalnie można je odgiąć
Zależy jakia kieszeń u mnie sie nie dało tego zrobić bezinwazyjnie :/

Nemereth
01-07-11, 10:38
Może jakiś elektronik by podpowiedział:

Jest realne zostawienie starego zegarka -> podmiana ekranu na taki który by miał również temperature i przeprogramowanie istniejących kości pod to ?

PlushaQ
01-07-11, 13:55
Jest cały tutorial dot. zmiany zegarka na zegarek z renault thalia/clio, który idealnie mieści się w Civicową zatoczkę i ma zegarek oraz termomentr ;]

RazoR91
01-07-11, 14:24
Jest cały tutorial dot. zmiany zegarka na zegarek z renault thalia/clio, który idealnie mieści się w Civicową zatoczkę i ma zegarek oraz termomentr ;]

dokładnie tak jak mówi PlushaQ jest cału tutek jak to zrobic, a co do wygładu, to ten od Renaulta swieci na niebiesko chyba i swieci cały ekran, podobnie jak w starych telefonach komórkowych ;)