Zobacz pełną wersję : Ryglowanie drzwi po włączeniu zapłonu, otwieranie po zgaszeniu...
Witam! Swoją Civice mam od poniedziałku, szukałem na forum i niestety nic nie znalazłem... otóż, gdy włączę zapłon ryglują mi się drzwi a gdy go wyłączę lub gaszę silnik to się otwierają. Jest to dla mnie strasznie uciążliwe. Jest możliwość zmiany tego aby się nie ryglowały?
Honda Civic '99 1.4iS immo, autoalarm i c. zamek PRESTIGE APS 150MX.
Może warto poszukać w internecie instrukcji do centralki i ew. odpiąć odpowiedni kabelek…?
USTAWIANIE POSZCZEGÓLNYCH FUNKCJI AUTOALARMU PRESTIGE APS 150MX
Aby wprowadzić alarm w tryb programowania poszczególnych programów należy:
- załączyć stacyjkę,
- załączyć, a następnie wyłączyć wyłącznik serwisowy 3 razy,
- w ciągu 3 sekund wyłączyć i włączyć kluczyk w stacyjce, syrena wyda 1 lub 2 dźwięki zależnie od ustawienia programu pierwszego ( patrz tabela); aby zmienić ustawienie programu pierwszego wciśnij duży przycisk w pilocie (syrena wyda 1 lub 2 dźwieki),
- aby przejść do programu drugiego załącz a następnie wyłącz wyłącznik serwisowy, syrena wyda 1 lub 2 dźwięki zależnie od ustawienia programu drugiego ( patrz tabela); aby zmienić ustawienie programu drugiego wciśnij duży przycisk w pilocie ( syrena wyda 1 lub 2 dźwięki),
- aby przejść do programu trzeciego załącz a nastepnie wyłącz wyłącznik serwisowy; syrena wyda 1 lub 2 dźwięki zależnie od ustawienia programu trzeciego ( patrz tabela); aby zmienić ustawienie programu trzeciego wciśnij duży przycisk w pilocie ( syrena wyda 1 lub 2 dźwieki),
- tak samo postępujemy z kolejnymi programami aż do programu siódmego, po którym załączenie a następnie wyłączenie wyłacznika serwisowego powoduje wyjście z centrali alarmowej z trybu programowania ustawień funkcji programowanych autoalarmu .
Przerwanie programowania funkcji można również przeprowadzić w każdym momencie poprzez wyłączenie kluczyka w stacyjce.
Każdą kolejną czynność należy wykonać w ciągu 15 s., gdyż w przeciwnym wypadku programowanie zostaje przerwane.
Program drugi i trzeci, 1 dźwiek syreny - włączone, 2 dźwięki syreny - wyłączony.
pzdr,
@raq22100 dzięki, właśnie tego potrzebowałem!