Zobacz pełną wersję : jaki komplet wybrac ??
witam! mam pytanie, mam zamiar kupic glosniki do hondy'99 HB na przod 16cm HELIX 136 lub DEGO ST. Na tyl 13 cm natomiast DLS 125 lub DLS 225. Radio to PIONEER DEH-P4900IB. co powiecie na ten zestaw? generalnie chodzi mi o cos w okolicy 1200zl z gory dzieki za odp!
pozdrawiam! a i orjentuje sie ktos ile kosztuje wygluszenie drzwi?
wygłuszenie wygłuszeniu nierówne !! Około 350PLN za parę drzwi powinieneś się wyrobić.
Szczerze mówiąc tył bym sobie odpuścił, a na przód z tych to raczej DEGO. Pamiętaj, że prawidłowe ustawienie sceny z przodu jest znacznie bardziej naturalne, niż dźwięk płynący z tyłu.
sam se oklej :aloha: i pomysl moze nad vifa lub Microprecision
chodzi mi o to zeby jakis dzwiek byl bo nie planuje sub anie wzmaka montowac a nie wiem czy te glosniczki poradza sobie z jakims basem. a poza tym zestaw ten polecili mi w AUDIO COMPLEX w poz. a za wygluszenie drzwi oni wolaja 680pln
to są bardzo drodzy...
Przód poradzi sobi swobodnie z przetwarzaniem kickbasu. Niskiego zejścia nie wyjmiesz z pojedynczej szesnastki w drzwiach. Ja w tej chwili jeżdżę bez woofera w bagażniku i przód też daje radę.
Napisz jaki masz budżet, może coś lepszego się znajdzie
na forsie to ja nie spie ;] mam na ten cel powiedzmy na radio kupuje pioneera DEH-4900IB za 450 zl wiec zostaje mi na reszte jakies 800 zl heh malo ale co zrobic :(
w tych pieniądzach polecam zestaw VIFA 165 AWG. Jest rozwojowy i gra bardzo przyjemnie. Drzwi sam wygłuszysz po kosztach za jakieś 100-150PLN, a reszta na dobre głośniki na przód. Pytaj o zestaw EMG
mozesz mi podac jakis link do tych glosnikow?
http://www.emg.wroc.pl/ tu je znajdziesz ;)
dzieki, bede musial jednak jeszcze troszke poszukac...tylko meczy mnie to wygluszenie drzwi :( bo nie chce sam spieprzyc roboty, a w warsztatach maja ceny !! ale cos wymysle, a juz niedludo wrzuce foty mojej hani ;)
harry86, ja proponuję Tobie taki zestaw
przód by Proa Simplex 160 (mid bassy) + simplex 25 (tweetery) podepniesz to pod wzmacniacz np. taki http://essa.com.pl/oferta/index.php?id=165,167&kid=167&pid=1157
podpinasz aktywnie i cieszysz się bardzo fajnym graniem :aloha: moja opinia
viffe simplex itp znajdziesz http://www.proa-systems-team.com/
TDP, propozycja dobra, ale w tych pieniądzach nie ma co mówić o simplexach. Obaj z eVokiem mamy Vify (inna konfiguracja tweeterów) i naprawdę nie ma powodów do narzekań. A moje gusta dźwiękowe jak i Jacka do najmniej wymagających nie należą ;)
Obaj z eVokiem mamy Vify (inna konfiguracja tweeterów) i naprawdę nie ma powodów do narzekań. A moje gusta dźwiękowe jak i Jacka do najmniej wymagających nie należą ;)
byłem dziś na spocie z forum Audiocara i dowiedziałem się że mam dziurę w paśmie :d ale się nasłuchałem.... aż wstyd było tam stać ze swoją budżetówką :afro:
ale ogólnie ocena systemu dobra :)
gdzie masz dziurę? Na dole, czy w środku? Jak w środku to bez 3way ciężko to zestroić :/
żeby wiedzieć gdzie trzeba pomiary zrobić,daruję sobie i tak jestem happy :) ale fajne radyjka widziałem,jeden Denon Z1,jedno Sony C90 i reszta to Alpiny 7909 i oczywiście mije JVC :aloha: