Zobacz pełną wersję : siłowniki gazowe maski i kufra
Tak myślałem o dysyć ułatwiającym życie modzie. Nie wiem czy w ogóle jest taka możliwość to zmontować, dlatego pytam. Wiem (poczytałem), że do kufra da się taki siłownik zamontować, a jak z maską? Może ma ktoś zdjęcia jak/w którym miejscu ma to przykręcone do klapy kufra? No i jaki siłownik najlepiej podpasuje?
tein robił takie - tu masz cos o eg ale i ej :
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?13965-Si%B3owniki-maski-przod&highlight=si%B3owniki+maski
ogolnie poszukaj bo bylo o tym , zdaje sie ze ppm702 mial w swoim aucie mozesz zajrzec do jego tematu
No z maską jest rzeźba, jeśli szkoda kasy na jakieś gotowe rozwiązania, ale podłubać można. Ciekawi mnie bardziej kufer, bo jak pisałem kilka osób ma u siebie, a konkretnego tematu na forum nie znalazłem...
Jedno i drugie jest do zrobienia za smieszne siano ;) Jeśłi będe pamietał to zrobie jakies foto w tym tygodniu . Klape mam otwieraną nawet z pilota ;) niestety zamknąć juz trzeba samemu :p
Jedno i drugie jest do zrobienia za smieszne siano ;) Jeśłi będe pamietał to zrobie jakies foto w tym tygodniu . Klape mam otwieraną nawet z pilota ;) niestety zamknąć juz trzeba samemu :p
byłoby super, w sumie jakiś siłownik mam, tylko nie wiem w które 'dziury' najlepiej go wkręcić, żeby banglało.
W te mocujące błotniki i w te mocujące maskę ;)
A bagażnik to sobie kombinuj.. :P
W te mocujące błotniki i w te mocujące maskę ;)
A bagażnik to sobie kombinuj.. :P
Z maską sobie poradzę, prostsza sprawa bo wszystko widać, ale z kufrem to już trudniej:)
Albo mocować do tylnej półki od dołu i do ramion wyciągających klape.
albo na śrubę świateł adapter do podnośnika i do klapy jakoś.
Nie wiem jak w praktyce będzie z tym ale to tyle co bez auta wymyśliłem teoretycznie:(
Albo mocować do tylnej półki od dołu i do ramion wyciągających klape.
albo na śrubę świateł adapter do podnośnika i do klapy jakoś.
Nie wiem jak w praktyce będzie z tym ale to tyle co bez auta wymyśliłem teoretycznie:(
Po oględzinach przemyślenia:
Pod półką, w bagażniku są jakieś profile, pewnie od kanapy/konstrukcyjne, jest tam jakaś śrubka mała i troszkę większa dziura w tym profilu, akurat na np. M8, tyle, że nie wiem jak z wytrzymałością tego elementu, bo blacha trochę cienka. Z drugie strony, w ramieniu kufra co jakiś czas są dziurki, tyle, że małe, tak pod M5. Max długość między tymi otworami to jakieś 45cm, przy otwartym bagażniku. Ale to tak teoretycznie, chętnie zobaczyłbym jakieś foto, czy dobrze myślę...
W 6 Genie masz też te druty od klapy pod półką? Może zamiast drutów daj tam rurke przymocowaną w miejsce mocowania tych drutów i na tą rurkę swapuj podnosniki?
No są, takie pręty, ale one lecą w poprzek i nie bardzo umiem sobie wyobrazić jak miałoby to działać ;]
zamiast tych prętów w znak X dajesz rurke tylko na mocowania pod półką i do tej rurki dajesz silowniki których drugi koniec dasz w miejsca mowoania prętów na ramionach klapy.
Klape mam otwieraną nawet z pilota
Swego czasu szukalem po szrotach silownikow odpowiedniej dlugosci i mocy i nie moglem nic sesownego znalesc.
Mozesz napisac od jakiego auta pozyczeles , jakiej dlugosci i o jakiej sile ?
I tak to jest, wszyscy mają a nikt nie pokaże, więc wykminiłem sobie sam. Siłownik z klapy od Uno bo taki znalazłem w garażu. Dolna część mocowana do śruby amortyzatora, góra do ramienia kufra, pasuje niemal idealnie. Jak tylko nagwintuję dziurkę w ramieniu, skręcę i sprwadzę czy działa, to na pewno wrzucę tutaj zdjęcia.
Co do maski to tylko kwestia dobrania siłowników, jedyne info jakie znalazłem to Astra G. Bo oczywiście znowu wszyscy mają, ale nikomu się nie chce zdjęcia przy okazji kalkulatorem szczelić.
A sposób mocowania na honda-tech.com jest opisany i myślę, że to wystarczy, trzeba tylko bardziej artystycznie podejść do obróbki, żeby nie wyglądało szpetnie...
No i dopiero po urlopie się zabrałem i siłownik 280N jest dużo za mocny,narywa klapą strasznie, poza tym przy długości siłownika ok. 59cm zamknięta klapa odchodzi strasznie... Trzeba poszukać czegoś słabszego, może 140N będzie ok, ale muszę taki znaleźć.
a do cifa v gen to podpasuja ?? jak myslicie http://allegro.pl/honda-crx-silowniki-maski-chrom-lifty-od-ss-i1880672321.html#gallery