Zobacz pełną wersję : Pomysł na przyzwoity dźwięk w sedanie 6 gen.
A więc tak od razu mówię,że jestem otwarty na krytykę,ale myślę,że powinno to zagrać.Radioodtwarzacz Alpine 9855R 4x50W,tweetery Blaupnkta przy słupkach przednich pod samo radio,w przednich drzwiach Lanzar HR 64 średnio niskotonowe(140W w RMS)-prawdopodobnie musze kupić do nich wzmak gdyż są za mocne pod samo radio,tylna półka prawdopodobnie nic bo to nie ma sensu dla polepszenia dźwięku nic nie da tylko popsuje scenę,bagażnik wzmak Magnata 2 kanałowy zmostkowany pod skrzynię basową też Magnata.Wszystko mam kupione chodzi mi tylko o to czy dobrze to porozmieszczam?Jak myslicie?
Zestaw odseparowany helix dark blue gdzie głośniki nisko-średniotonowe mają jeśli dobrze pamiętam po 50W rms to można podłączyć pod radio ale z głośników 140W rms na radiu 50w(ok.18W rms) to wiele ich prawdziwego brzmienia nie usłyszysz. Jak takie głośniki to tylko pod wzmaka. Ale jak te lanzary zagrają w drzwiach to nie mam pojęcia. Tak jak mówisz półkę zostaw pustą. Takie ustawienie powinno być ok
Dzięki za podpowiedź:DHelixów już nie kupię bo muszę teraz wysupłać na 2-kanalowy wzmak Magnata,który napędzi te 140 W w RMS w drzwiach:p
te tweetery ida przez zwrotnice jakas? wystarczy ze dokupisz jakiegos monoblocka do suba do bagaznika twoje radio ma 3 rca chyba. Pod wzmaka ktorego masz teraz podlacz glosniki przenie -zalezy tez jaki to Magnat napisales tylo ze 2 kanalowy poza tym do tego typu pytan jest odpowieni dzial ,w ktorym po przestudiowaniu napewno znajdziesz odpowiedzi na nurtujace Cie pytania http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?13739-Jakie-radio-g%B3o%B6niki-wzmacniacz-wybra%E6