PDA

Zobacz pełną wersję : Skąd idzie kabel do sondy lambda

sledzik
25-06-11, 15:26
Walcząc z niesamowicie dużym spalaniem (ok 10l PB i 13L lpg) postanowiłem sprawdzić co się stanie, gdy podepnę sondę lambda.

Jednakże mam kłopot - nie mogę znaleźć gdzie może wisieć ten kabelek, skąd on wychodzi ?

Sprawa jest zagmatwana.
jest to sedan w którym siedział D15B3 (czyli bez elektroniki), został do niego przełożony D13B2 + instalacja LPG z D15B3 (czyli instalacja 1gen, bez komputera).

Prawdopodobnie nie mam nawet ECU, ponieważ w "nogach pasażera" mam metalową obudowę, ale nie widze żadnej diody, ani szybki... tak jakby była to sama obudowa.

Dodam, że auto jeździ normalnie, na gazie jest troche słabsze, zaś na benzynie niedomaga przy 3,5tyś obr. potem jest ok... pewnie wina instalacji gazowej.

Wracając do pytania :
- skąd idzie kabelek od sondy lambda. sonda wraz z wtyczką jest na swoim miejscu, ale nie mam pod co ją podpiąć.

rooter666
25-06-11, 17:22
jeżeli nie ma ecu to nie będzie też kabelka do lambdy

sledzik
25-06-11, 20:51
prawdopodobnie nie ma ECU, rozumiem że pod tą metalową obudową powinno cośtam być, mam to coś metalowe, ale po przełączeniu na zapłon nie widze żeby do mnie mrugało :) mocno ta dioda świecić powinna ? gdzie ona jest ?

rooter666
25-06-11, 21:44
http://www.fotoporadnik.cba.pl/samodiagnostyka.htm