PDA

Zobacz pełną wersję : immo i glosniki typ qp 5gen

Cywa
25-06-11, 13:14
Witam panowie pisze z dwoma problemami

Moje wysluzone glosniki z tylu w polce nadaja sie juz do wymiany, nie chce wsadzac zadnych okraglych 16stek bo to nie gra.. myslalem o jakis dobrych 6x9 - z tego mozna juz cos wycisnac i dobrze sie to spisuje, pojawia sie tylko problem czy jest mozliwosc ich zamontowanie w polce z tylu? W hb jak wiadomo nie bylo problemu wystarczylo wyciac dziury, w qp pojawia sie problem gdyz polka jest przystosowana pod okragle glosniki, slyszalem ze niektorzy montowali tam "jajka" i tu pojawia sie pytanie jak to zrobic?

Drugi problem to immo w moim aucie, od kupna jest on nieaktywny, poprzedni wlasciciel musial go jakos rozboric, caly ten pypeć przy stacyjce jest seryjny ale nie mryga i nie zalacza sie, nie mam tez tego pypka ktorego sie przyklada do immo, czy da sie to jakos pononownie wlaczyc i zaprogramowac nowy immo ? Jak ?

Pozdrawiam

ppm702
26-06-11, 09:54
Moje wysluzone glosniki z tylu w polce nadaja sie juz do wymiany, nie chce wsadzac zadnych okraglych 16stek bo to nie gra.. myslalem o jakis dobrych 6x9 - z tego mozna juz cos wycisnac i dobrze sie to spisuje, pojawia sie tylko problem czy jest mozliwosc ich zamontowanie w polce z tylu? W hb jak wiadomo nie bylo problemu wystarczylo wyciac dziury, w qp pojawia sie problem gdyz polka jest przystosowana pod okragle glosniki, slyszalem ze niektorzy montowali tam "jajka" i tu pojawia sie pytanie jak to zrobic?
jeśli Twoim zdaniem 16cm nie gra, to 6x9 na pewno tym bardziej...

Drugi problem to immo w moim aucie, od kupna jest on nieaktywny, poprzedni wlasciciel musial go jakos rozboric, caly ten pypeć przy stacyjce jest seryjny ale nie mryga i nie zalacza sie, nie mam tez tego pypka ktorego sie przyklada do immo, czy da sie to jakos pononownie wlaczyc i zaprogramowac nowy immo ? Jak ?
to nie jest seryjny immobilizer. To jest element dokładany i zapewne się popsuł i został odłączony, Najlepiej kup nowy i wymień

Cywa
26-06-11, 22:51
Wiem jak wyglada seryjny immo i skoro pisze ze jest to seryjny immo tzn ze jest...

Zapytalem o mozliwosc wsadzenia 6x9 w polke a nie o to co lepiej gra, mam 16 na przodzie helixa i wygluszone drzwi skoro mowie ze to nie gra tzn ze to nie gra...

z szacunkiem, po co takie posty nic nie wnoszace do tematu?

ppm702
27-06-11, 06:17
Ehh... Dla mnie koniec tematu

Chipsy2
28-06-11, 16:55
Jeśli twierdzisz że Piotrek nie ma racji w jednej i drugiej kwestii jesteś w błędzie. Fabryczne immo jeśli w ogóle takowe było miało transponder w obudowie kluczyka i nie mrugało nic przy stacyjce co najwyżej w liczniku.

piroman
28-06-11, 17:07
Nie było w 5gen fabrycznego immo...

Cywa
28-06-11, 20:39
Koledzy, kazdy dobrze wiedzial co mam na mysli, czy to bylo seryjne montowane przez honde czy przez zdzisia z klanu, w 90% przypadkow tych aut wygladalo i dzialalo tak samo, maly pyrpec przy stacyjce... mialem takie w poprzedniej hondzie (dzialajace) mam w obecnej niestety niedzialajace, ma to samo takze sporo moich znajomych w 5 genach... dlatego "seryjne"

a co do 16 cm i 6x9, co gra lepiej, zalozmy ze to kwestia gustu, ja chce wsadzic u siebie z tylu 6x9 i mam problem jak to zrobic, jezeli ktos zna na to sposob prosze o pomoc, wiem ze niektorzy sobie z tym poradzili

po co panowie te "dokladnosci" skoro kazdy rozumie przeslanie ?

pozdrawiam i prosze o pomoc

emg
29-06-11, 08:43
zdzisiu z klanu Ci pomoże i skoro tak mówię tzn, że tak będzie...

a jak zamontować głośniki? wycinasz dziurę pod elipsę, wycinasz dystanse pod głośnik i przykręcasz

adrianp02
29-06-11, 23:53
podepne sie do tematu bo mam podobny problem z immo :/ mianowicie u mnie jest taka sama sytuacja tylko ze ostatnio odpinalem akumulator i IMMO "zaskoczylo",tzn.bylo odpiete czy cos a niema tego "czegos" co sie przyklada zeby IMMO rozkodowac i teraz auta odpalic nie moge :/ ktos wczesniej dal rade to "wylaczyc" wiec napewno da sie po raz kolejny,pytanie tylko czy ktos wie jak??!! auto potrzebne jak niewiem a odpalic niemoge :(

Chipsy2
30-06-11, 00:00
Miałeś immo w trybie serwisowym pewnie jeszcze wprowadzone jak była pastylka. Ale jest na to sposób deczko inny ale to temat nie na publiczne pisanie dla bezpieczeństwa innych.