Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problem ze ściąganiem w lewo:/

Moruso
23-03-07, 23:41
Witam
Problem taki ze 2 dni temu kupilem Civiczka i co sie okazuje,ściąga go w lewą strone:/
Po prostu musze trzymac kierownice lekko zkrecona w prawo bo w przeciwnym razie czołowka:P
Samochod raczej nie był uderzony bo wygląda być ok,jedynie maska była malowana tak ze przypuszczam ze jesli byla jakas stłuczka to niewielka.
Jakie moga byc przyczyny tego? Zbieżność?Może cos z oponami czy felgami? Jakieś luzy w zawieszeniu(choc raczej ich nie słychac)?
Moze mi ktos podpowiedziec jak to sprawdzic bo nie chce od razu jechac do "specjalistow" ktorzy karza mi kupic to tamto i sramto i sie okaze ze bedzie to samo bo juz sie na nich przejechalem:/
Dzieki,pozdrawiam

boomer
24-03-07, 00:25
bylo

prz3mo
24-03-07, 00:31
Sprawdz: opony (czy ktoras nie jest uszkodzona), jedz na tzw. "szarpak" (sprawdza Ci wszytskie elementy zawieszenia), badanie to nie jest drogie - ok. 20pln , a na niektorych stacjach diagnostycznych nawet ponoc za darmo. Jesli okaze sie, ze wszystko ok z kołami, zawiechą mozesz zrobic geometrie...
Aha, warto tez przejrzec hamulce, czy ktores kolo nie jest przyhamowane.
Mozesz tez zobaczyc czy wizulanie auto stoi prosto, czy nie jest ktorys bok "klapnięty" itp...

Wooyyek
24-03-07, 03:07
Ziomus sprawdz cisnienie w oponach.różnica rzedu 0,3 atm w przednich kapciach powoduje lekkie sciąganie.ja tak mialem u siebie i wystarczyło kilka ruchów tłoka pompki ;)
Nie zakładam że to jest powód ale warto srawdzić.

pezet86
24-03-07, 07:46
Wooyyek, ma racje
na diagnostyce Ci wszystko powiedza ale najpierw sprawdz tlen.

Romi
24-03-07, 08:29
1. brak powietrza w oponie lewej
2. stoi zacisk/tulejka lewa
3. rozwalony sworzenie wahacza dolny-->>zmiana zbierznosci-->sciaganie
4. luz nakońcówka drozków ukl kierowmniczego
5. uszkodzone silentblocki wahacza dolnego

i moge tak wymieniac...
Wybrac sie dowarsztatu i pan Kazio powie co nalezy zrobic ;)

Moruso
03-04-07, 16:44
i skonczylo sie na wywazeniu kółek i wyrównaniu ciśnienia w kołach i wszystko jest ok:)