Zobacz pełną wersję : 4 radia, które wybrać ?
Witam forumowiczów :). Rozglądam się za radiami z USB wybrałem już 4 zwycięzców i nie mogę podjąć decyzji, pewnie niektórzy z was mają/widzieli/dotykali te radia i się cos wypowiedzą na ich temat ;). Oto i lista:
PIONEER DEH-2300 270zł
Kenwood KDC-4051 300zł
ALPINE CDE-120 350zł
Clarion CZ201 350zł
Jak widać pułap cenowy jaki mnie interesuje to max 350zł w wysyłką. Teraz proszę żebyście się coś wypowiedzieli na temat tych pierdziawek.
Starstruck
24-06-11, 21:01
Wizualnie - Clarion :p. A jeśli chodzi o zaawansowanie techniczne, to wszystkie są w tym samym przedziale cenowym i za 300 zł (za nowe radio) nie można spodziewać się cudów :).
Wiadomo że cudów nie będzie, ale na pewno zagra to lepiej niż mój SONY CDX??? nie pamiętam dokładnie modelu jak kupiłem auto to takie już było po właścicielu ze szwajcarii. Z przodu mam wygłuszone drzwi + helix 62c. Na razie chce zmienić radio na takie z USB a później myślę o wzmaku alpine z serii v12 mrv-t300. Ktoś jeszcze sie wypowie :) ?
ja bym bral pierwsze proste w obsłudze,dla mnie clarion jakis zagmatwany jest reszta sie nie bawiłem ,nie dotykałem itp.:Dwiec sie nie wypowiem
czytałem o tym pionku na jednym z forów CA i jednak nie polecali ;). Troche poczytałem i zastanawiam się czy warto dopłacać 50zł do
Alpine 120 340zł
Czytałem że w alpine płacimy za logo ;) i że tam samo dobre jest radia Kenwood KDC-4051 285zł. Ma ktoś tego kenwooda ?.
Ma to grać na razie z helix'ami 62c + wygłuszone drzwi.
wiadomo że oba radia są na din 45324 co przy napięciu 14,4V daje max 27W w RMS ;). Tak więc pozostaje sprawa funkjonalności, jakości itp.
Ja na twoim miejscu wybrałbym się do sklepu z takowymi rzeczami, bądz galerii gdzie są te radia i się nimi pobawił. Przynajmniej rozwiażesz jedną kwestię. Czy menu zagmatwane, czy wszystko "pod ręką". Bo kupisz radio, a zamin wszystko ustawisz bedzie 100 stron lektury pt. "instrukcja" :)
Ja Clarion sobie bardzo chwale, grają bardzo dynamicznie i mają 4RCA, regulacja dzwięku jest bardzo dobra, odbiornik radiowy też jest bez zastrzeżeń.
Fajnym dodatkiem jest długi kabel z USB, ale są też minusy- jak dla mnie zbyt delikatny panel i przyciski do których trzeba się przyzwyczaić.
Wszystkie radyjka zagrają podobnie bo tak jak ktoś już napisał cudów nie będzie. Z tego co się naczytałem i nasłuchałem Pioneera odpuść sobie, alpine z serii cde też, niby z niskich półek cenowych najlepiej grają kenwoody ... Ale ciężko to ocenić realnie bo każdy ma inne ucho. Clariony też jak najbardziej można polecać ale tylko ze starszych serii, ten tutaj może "pochwalić się" tym, że ma 2 pary wyjść RCA co jest w pewnym sensie rozwojowe bo możesz sobie potem podłączyć ewentualnie jakiś piec dwukanałowy i monobloka pod skrzynke i będziesz mógł nimi sterować osobno z radia ...