Zobacz pełną wersję : Swap doradźcie
Co potrzebuje i ile będzie kosztował swap silnika d16z6 sohc v tec w 4 genie obecnie siedzi b15b2 wiem że skrzynia podpasi . Nie wiem jak z bakiem kolektorem wydechowym . I gdzie szukać zdrowego silnika ?
po pierwsze to d15b2, po drugie swap kosztuje od około 50 zł (gdy znajdziesz silnik za darmo i ktoś Ci za darmo to zmontuje, wtedy koszt najtańszego oleju około 48 zł i baniak z wodą jakieś 2 zł) do nawet kilkudziesięciu milionów, gdy będziesz chciał wykuć łapy silnika z platyny, blok z diamentu itp.
Zdrowego silnika natomiast szukaj w ASO. Tam są nowe, najzdrowsze.
Wszystko masz na forum, ruszyć ręką i poszukać....
krzysiek civic
24-06-11, 08:37
Saiti juz taki rpzemadrzały nie musisz byc... ktoś widac jest nowya Ty chyba chcesz sobie jego kosztem poprawic Ego i nabic posta......
Każdy rejestrując się na forum ma obowiązek zapoznać się z regulaminem, a tam jeden z punktów mówi o tym, aby upewnić się, że wcześniej danego tematu nie było ;)
Nie masz lambdy w kolektorze wydechowym, więc musisz posiąść taki, gdzie lambda będzie. Bak i pompa również inna.
heh zapomniał wół jak cielęciem był http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?79563-Nowy-u%BFytkownik-dzier%BFy-pyta%F1-kilka-%29
Powiem szczerze, że już nie chce mi się szukać po innych tematach oznaczenia nadwozia, więc mam nadzieję, że próbując rozwiać inne moje zagwostki - uda się Wam powiedzieć mi, jakie to jest nadwozie :o
a wracając do tematu to popytaj naszych forumowych handlarzy zajmujących się sprzedawaniem swapów
Bak i pompa również inna.
Jestes pewien?
Jakos nie kojarze zeby przy d15b2 wymienialo sie pompe i bak.
d13b2 to owszem.
Wszystko masz na forum, ruszyć ręką i poszukać....
X2:D
Ale sam tez zadawales durne pytania gdy byles nowy na forum.
Nie jestem pewien, tak mi się wydaje.
Przy minime z b2 ludzie pompy paliwa nie zmieniają więc wydaje się że jest wystarczająco wydajna aby i obsłużyć d16z6