Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problem z lampką wewnętrzną przy otwieraniu drzwi...

Moruso
23-03-07, 16:26
Witam
Mam mały problemik,jestem świeżym nabywcą Civica i dlatego kiepsko jeszcze znam to autko.Mianowicie:
-przy otwieraniu drzwi powinna zapalać sie lampka na podsuwitce w środku,no i sie zapala ale tylko przy otwarciu przednich i tylnich drzwi z prawej strony.Jak otwieram z lewej,czy od kierowcy,czy też tylnie to nie zaświeca sie.Co jest grane?

-nie działa mi licznik od przebiegu,obotomierz u prędkościomierz działa ok,ale przebieg stoi w miejscu.Probowałem juz kilkanascie razy wyzerować przyciskiem ale nic to nie dało więc chyba sie nie zawiesił.Co to może być?

-Kolejna rzecz to nie działa zegarek,jest podświetlanie ale godziny nie pokazuje:/

We wszystkich tych przypadkach musze zacząć od sprawdzenia bezpieczników,ale gdyby bezpieczniki byly ok to prosze o jakies rady.Problemy malutkie ale z czyją rada zrobie to w pol godzinki a nie 5 :agent:

Dzieki z gory za wskazowki :angel2:

boomer
23-03-07, 16:36
1 - czujniki w drzwiach, rozbierz, przeczysc powinno byc ok
2. oba? duzy? maly? tu nie pomoge
3. elektryka - sprawdz bezpieczniki a potem instalacje tego zegarka
NO I NIE TEN DZIAL

ppm702
23-03-07, 16:38
co do lampki to musisz sprawdzić włączniki przy drzwiach. Jeśli to auto miało wypadek to może być z nimi coś nie tak. Licznik przebiegu jeśli stoi to obawiam się, że go nie naprawisz. Nie zdejmiesz tarczy bez uszkodzenia wskazówki (na 99%), a od spodu nie dostaniesz isę do mechanizmu.

Przy zegarku może być coś pokręcone z kablami

boomer
23-03-07, 16:44
Nie musi miec wypadku, po prostu styki sa zuzyte, trzeba rozebrac i wyczyscic je, jak nie pomoze kupic nowe

marf
23-03-07, 18:46
Przeważnie jak wałki przebiegu nie działają to liczni kręcony na "chama" od drzwi idzie kabelek z lewej i z prawej strony osobno nie są połączone (wyszło mi to jak podłączałem alarm i musiałem zrobić mostek bo jak podłączyłem pod drzwi kierowcy to po otwarciu pasażera lampka zapalała się a alarm nie reagował)

boomer
23-03-07, 22:30
jezeli lampka dziala ale alarm nie to wystarczy wymienic wiazke nic wiecej nie trzeba rzezbic, mostkowac, dorabiac ale moze to jeszcze inny problem :)

Moruso
23-03-07, 23:33
No i w sumie problem z głowy.Światełko to faktycznie sprawka tego przycisku w drzwiach,coś nie łączy więc trzeba go rozebrać i coś podziałać a jak nie to wymienić;)
Niedziałający zegarek to spalony bezpiecznik:)
A co do licznika to jeszcze nie wiadomo,może jutro go rozbiore.
Może jeszcze ktoś mi powiedzieć czy ten licznik(chodzi mi o samo to od przebiegu a nie predkosciomierz czy obrotomierz) jest na jakąś linke czy jest sterowny elektronicznie?
Dzięki wielkie za podpowiedzi,pozdrawiam

ppm702
24-03-07, 00:20
sterowany jest elektrycznie