Zobacz pełną wersję : prowadza przy dużych prętkościach
Witam mam civice w coupe 5g jadąc tak powyżej 140 zaczyna prowadzać autem zawieszenie jest ok nie wiem jak tylne cukierki się mają ale nic nie jest w nich pęknięte. Dodam, że mam z przodu łyse opony do wymiany toyo i dodatkowo maglownica mi cieknie(puka z przodu) czy to może być tym spowodowane? drążki kierownicze są ok na tulejkach nie ma luzów amorki ok.
łyse oponki, od razy bym wynił, magiel może być powodem, bo gdy jest luz to kola mogą nieznacznie skrecać
Dodam, że mam z przodu łyse opony
Pogratulować.
Witam mam civice w coupe 5g jadąc tak powyżej 140 zaczyna prowadzać autem zawieszenie jest ok nie wiem jak tylne cukierki się mają ale nic nie jest w nich pęknięte. Dodam, że mam z przodu łyse opony do wymiany toyo i dodatkowo maglownica mi cieknie(puka z przodu) czy to może być tym spowodowane? drążki kierownicze są ok na tulejkach nie ma luzów amorki ok.
co zrobic z cieknacym maglem juz pisałem ,
raczej nie jest to wina maglownicy bo poczuł byz ze cały układ lata na lewo i prawo
najpierw zrob to o czym wiesz czyli opnony
amory tez bym raczej wyjluczył moje sa juz zakatowane na smierc ale przy duzych predkosiach prowadza sie dosyc stabilnie
a geometria zawiechy zrobiona?
jeśłi tak to mi przychodza do głowy tylko cukierki
jadąc tak powyżej 140 zaczyna prowadzać autem
Czyli? Auto samo jedzie jak chce? Nie czaję...
tzn pływa. Jednak chyba będe stawiał cukierki bo ruszałem kołem tylnym to chodzi do przodu i do tyłu. A jeśli tam kolega mnie krytykuje za łyse opony to niech się nie przejmuje dopiero co kupiłem copejke wię wszystko będzie doprowadzone do normy:) ogólnie zawieszenie jest ok tylko cieknie maglownica gdzie nie widać luzów. A teraz pytanie za 100 punktów podejdą cukiery z 6 gena do piątego bo zostały mi po poprzednim cifie:)
a geometria zawiechy zrobiona?
jeśłi tak to mi przychodza do głowy tylko cukierki
zbieżność kół jest ok czyli geomertia też powinna się zgadzać auto nie było bite.
Pogratulować.
Łyse opony na asfalcie są jak slicki, dobrze trzymają. Wyjątkiem jest mokra nawierzchnia. Tak więc nie ma czego gratulować.
powyżej 140
Powyżej pewnych prędkości samochód jest też podatny na boczne podmuchy wiatru co może być odczuwalne jako prowadzenie autem.
Ja bym zrobił ten magiel bo są luzy, nie daj Boże zerwie to na jednym kole możesz go nie utrzymać. Miałem to u siebie.
Sprawdź tylne duże cukierki, miałem tak u siebie że nie było widać że już je pozrywało ale jednak latało jak chciało.
wyjedź z kolein !! :D
a tak naprawdę to bije kierownica? zbieżność ok ?
warto sprawdzić czy nie ma luzów z zawieszeniu.
No dokładnie zajmę się wstępnie cukierami i magielka-wymieni sie. Jeszcze zauważyłem, ze nie ma pierścieni centrujących na felgach:)
wyjedź z kolein !! :D
a tak naprawdę to bije kierownica? zbieżność ok ?
warto sprawdzić czy nie ma luzów z zawieszeniu.
Nie ma żadnych luzów. kierownica nie bije tylko lekko ale to opony się skończyły także sprawa jasna:)
Jeszcze zauważyłem, ze nie ma pierścieni centrujących na felgach
To nie przeszkadza, Jak dobrze dokręcone śruby to samo się ustawi jak trzeba.